• 瀏覽: 773,266
  • 回覆: 1,371
  • 追帖: 335
引用:
原帖由 C_hunter 於 2019-2-25 11:52 AM 發表

都有可能,現價買都ok, 有息收
吾好買住!如果個市回
一定走樣

由於疫情關係......
熱賣及精選
以千4億成交,睇黎谷多兩日好快散,短既要睇路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mrimpossible 於 2019-2-25 03:07 PM 發表

好似有個師兄話呢排咩股都升,入市必賺。唔怪之得收息同地產股反而跌啦
老散又出動!
小心行事!
别人貪婪,我驚驚!

引用:
原帖由 happy22hk 於 2019-2-25 07:47 PM 發表

我就係其中一個俾樓主你吸引到去做月供收息股嘅小師弟
小師弟你好, 比D時間啦, 慢慢會見成績...
最重要平行風險, 呢幾年個市真係無法去估, 轉個頭又2萬9...
月供一半, 儲一半錢就係最好既選擇,

炒出炒入唔夠快真係輸多過賺...要好小心...

引用:
原帖由 幻遊人 於 2019-2-25 07:00 PM 發表

我也驚驚了

另離收息帖,又熱鬧了。
之前比較平靜比較好。
出面更加亂吹四起...
香討都有D作用, 太過火時, 最好都係被一被, 忍下手...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SquaresBMW 於 2019-2-25 09:01 PM 發表

真心驚
老美衣加又升百幾點喎,
明天個市仲有得上...呃9老散入貨...

我唔識玩呀...

引用:
原帖由 SquaresBMW 於 2019-2-26 07:03 AM 發表

千幾億,但只得百零點。揸同沽都係勢均力敵,唔係一面倒KO。睇住實捱唔到幾日即勁跌。咁啱個倉有另外的收息貨,新高但減派,今日會散貨,睇定啲,至多除淨後才補回。

始終29000唔講得笑。毒氣就繼續觀望,業績應唔差會有支持。 ...
一醒700億下跌,
即時將最近買既食湖先……
11.26入12.3沽2000小米
30.9入32.4沽多1000中银,還有1000
5仔比我0.15佣,超低幾十蚊就沽出

回覆 引用 TOP

3,12照楂……
12,除淨前如見41,42蚊就會吸貨,邊月供,邊吸
高位跌1成

引用:
原帖由 13982800 於 2019-2-26 12:48 PM 發表

thx 師兄, 不過我想要真實數字, 好似#3咁, 最高$17.38, 除淨前一日收市價$17.28
睇返自己記錄是52.6除淨價...

所以48蚊是高位, 我唔覺得呢幾個月佢會破頂.....
正正就係收貨時機, 可能無之前3X蚊咁正, 但也值得吸立...

12比3...個波動性會大好多...個耐性, 紀律, 忍耐, 小一不可...
現價有3.9厘...比之前小左...
所以有心楂佢, 等4厘以上入比較是安全區...同樣地楂得更放心...

引用:
原帖由 好仔康康 於 2019-2-26 01:01 PM 發表

709 +3% 3.96 now
夠啦, 唔駛報價. 個個有APP睇...
每隻股唔係升, 就係跌...報價無意思...
或者康康, 你買入賣出時咩價位, 比我地一個指標, 咁大家就多謝你

引用:
原帖由 Schmiedlova 於 2019-2-26 07:34 AM 發表

我都係俾樓主感染既小師弟,上年4月開始踏上月供之路。感覺而家投資踏實咗,唔似得以前炒出炒入玩仙股(都最後贏粒糖輸間廠)
仙股要遠離...牛熊輪不要玩...最小減底輸錢機會...
上年4月開月供真係時機好好...有底貨仔就更加想慢慢變大,

做到先儲蓄, 投資, 後洗費, 再有多餘既錢就可以獎勵自己食餐好, 買下衫又得...
條路好慢長, 只要早D開始, 黃金10年就好快完成...加油

引用:
原帖由 好仔康康 於 2019-2-26 01:07 PM 發表

明白樓主,sorry
又唔駛鎖我既...
只係覺得你大過緊張價位...
如果跌炒, 就計佢買入價後, 升跌約1成再算把...中間係點唔需要理...
坐住收息等升既, 就更加唔好睇咁多...

緣份到...就會升

引用:
原帖由 不思量自難忘-DC 於 2019-2-26 06:05 PM 發表

我個電話壞左2⃣️日,今日先用得番,好慘,好彩D密碼有backup先上得番黎
係時候換電話呢.

呢到唔記得A/C 唔緊要, 再開過用返張圖, 咪知你係DC妹囉...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 w118 於 2019-2-26 07:45 PM 發表

樓主好大方的

大將之風

不會小家子氣地在#1 樓和主題訂N個規矩

無他

樓主有器量 有料
大家自然俾面
洗乜咁契弟
又唔好咁講,
不過氣量我又真係幾強, 哈,
料就無咩, 巴士佬有幾多料先得, 命就有一條...

又講, 大家理性討論, 交流下, 和諧就好了...

返學咩, 要講規矩...想講就講...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來的獅子 於 2019-2-26 07:48 PM 發表

我都有,仲心急咗添
👇
獅兄又黎啦, 9萬股...大戶大戶...
我會等佢出業績先再作打算...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]