• 瀏覽: 767,397
  • 回覆: 233
  • 追帖: 335
竟然咁快就買貨,我睇今日跌嘅跟住都唔彈得幾多,重有得跌深啲

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
27500已跌穿,阻力位就是這個,所以一定要插落去先再彈上,可以同28000 暫時講再見了

回覆 引用 TOP

除非收市後造市時間又彈番上嚟就另一個玩法

回覆 引用 TOP

依家造市時段睇下有冇變化

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 investor2018 於 2018-9-6 12:04 發表

睇吓圖, 原來隻12已經回落到2015年高位, 就來忍唔住, 想入貨啦.....
請勿急,指數味跌夠

引用:
原帖由 C_hunter 於 2018-9-6 20:32 發表

1883呢排升唔少,後悔2蚊果時無買
我先前2.2 入左,2.4出了,個阻力好勁,呢個時勢好難穿上,等回下再買

引用:
原帖由 yrret5599 於 2018-9-6 23:43 發表

佢呢兩日大跌市都無跌,都好堅。
1883 呢隻中小型股係呢個時候都算好穩定,業績交得到,如再跌落2元左右,唔洗諗都要買番嚟收息啦

個市真係弱過藥煲,只可月供

越跌越多

回覆 引用 TOP

嚟緊9,10月好緊要,相信波動更大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-9-7 13:24 發表

跌又興奮,
升又開心,

我60%現金, 點數睇到24XXX先出手買10%~20%....好大機會都係939, 5仔呢兩隻, 有息收感覺好好多...就算再跌都唔怕,,,
雖然我無睇APP, 但又有財經台, 衣加又唔係跌好多....

不過都要提下, 星期三跌700點個日, 原來50隻籃籌全跌.....
繼續係跌市成交大, 升....呢幾日都無升過...

大家最緊要忍手 ...
5仔我睇會係60至62 間橫行,如大市氣氛再差,有機係60樓下

引用:
原帖由 C_hunter 於 2018-9-7 13:31 發表

我入得太少, 賣左都無咩肉食。之前都係想試下。
但渣打個app入極都入唔到login id, 又賣唔到。
而家賣真係幾有so, 息同股價都賺哂
我賣1883 係想留番資金,抵位再諗1883 或6823 收息

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-9-7 13:45 發表

睇到67蚊了, 有5.8厘...
65蚊, 6厘
60蚊, 6.5厘....

之前有好多師兄話1299見65蚊會買.....
我諗見到了...但應該無人會買....
1299 睇緊62,63 元有冇防守力先,一穿就60元樓下個啲位見啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 C_hunter 於 2018-9-7 14:31 發表

唔知佢仲有無機會再升多d, 無記錯佢係由4蚊跌到2
我相信有機會,佢好似有新業務,如果有大增長,我睇有3元

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 borabora 於 2018-9-7 14:28 發表

我諗緊...如果等$3.3買10手3988,一年都有大約1800蚊息
都係等吓先
60元買1 手 5 號仔 要 24000 ,息 1590 一年, 3988 3.3買 7 手23100 ,息1477 一年 。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]