• 瀏覽: 767,535
  • 回覆: 233
  • 追帖: 335
引用:
原帖由 好仔康康 於 2018-8-15 22:29 發表

如果1038 吾放每年都有14300息可以收番
建議你2888 沽貨換馬

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
好難講㗎,依家有啲反彈無咁快落低位

回覆 引用 TOP

1883 業績不差,比去年同期上升7% ,中期息有增長派4仙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-16 22:23 發表

講多小小, 就係62載通, 

一個字差, 
九巴按年跌4成...半年賺得1.93億
之前有師兄問好唔好, 我即時話唔好, 
出業績同我講既完全一樣, 人工高左, 油價又高, 一定賺得小,
下半年先出事, 仲未傾好加幾多, 公司已經話加1千, 都未達成, 
上年先加7舊...人工開資真係多左好多...

仲有減派息, 死得... ...
一定申請加價

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hongyin18221237 於 2018-8-17 04:42 發表

(題外話 )
呢條友講野好好笑 好似冇精神甘😂
羅家聰一向個樣都係味訓醒

回覆 引用 TOP

我預計美國加多兩厘息已到頂,6厘息樓上嘅股先值買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幻遊人 於 2018-8-21 08:08 發表

華為,市佔排名第二,功能強大
三星跌幅比較大,新手機沒驚喜
Apple 持平,新手機我本人沒期望,我用iPhone 6 plus, 上年因沒有驚喜,所以沒有換手機,今年也是差不多,等部機壞再換
https://youtu.be/P97M4GElW7I ...
華為無上市,有上一定買佢股票

回覆 引用 TOP

內銀股個走勢似築底

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-21 13:30 發表

一向都係咁, 橫行下幾個月最好,

3仔一樣係咁, 上年就橫行左半年, 個市升, 佢彩你都傻...最佳儲貨時機...
12就跟個升反幅下, 又炒下農地, 上下又落下...

資金仲未有出路...都係睇小D...準備返工又一日...

內銀我等你...真係好想買小小939... ...
939 我都想買啲,6.5 我可能已經出手

今日好多收息同公用股都係跌,可能啲錢又流番去炒洗倉股

回覆 引用 TOP

明天又下試15元邊

引用:
原帖由 山水有情 於 2018-8-21 18:12 發表

最近有新落成大廈,完全不設煤氣供應,煮食及熱水器全用電力,這種現象是否反映電力漸漸的侵蝕煤氣市場,長遠成為煤氣的隱憂?
住宅户有可能,但商業用户食肆都要使用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不思量自難忘-DC 於 2018-8-21 18:31 發表

我以為會彈上去比我走貨,睇黎又走唔甩啦
三萬點樓上買嘅貨唔會有得走啦,貨多蝕啲都要減磅啦

引用:
原帖由 [h]腳指仔 於 2018-8-21 20:48 發表

煤氣仲有自家品牌既廚櫃同爐具生意,就算新落成住宅用晒電熱水爐,電磁爐,廚櫃都有機會仲賺到錢,比如就算恒基旗下劏房新盤都只有電磁爐,但好多時都係送煤氣旗下品牌既廚櫃同爐具俾業主
另外就係政府起既公營房屋其實都會用番煤氣,所以呢樣野我唔太擔心,而且近年劏房盤係用晒電爐,但問心如果你係住係果度,張床就係廚房隔壁,你仲會唔會日日係屋企煮飯食? 如果餐餐出街食,出面D食肆都係用番煤氣爐,即係又係煤氣賺 ...
完全同意

回覆 引用 TOP

大行唱淡3號仔 14元 ,我平均價係13.2 咁即係唔洗理佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]