註冊 登入

全職炒期 吹水站

引用:
原帖由 大内高手 於 2018-7-22 01:12 AM 發表

例如星期一!收到500,000,000,000貿易戰影響!可能爆下⬇️600-800點以上再度上⬆️升就會買牛!最小賺300點!如果高開就會向下!會買熊!要睇10:00左右決定!一般會低開再上⬆️!我發覺炒股票一定要有信心才可以勝利✌️ ...
加油啊 但小弟都係忘記不到個次教訓,專心研究期指算了

精選樓盤
引用:
原帖由 殘廁浪漫的壽包 於 2018-7-22 01:33 AM 發表

有機會跟你學習期指!🤗🤗🤗🤗學習學習!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁浪漫的壽包 於 2018-7-22 01:33 AM 發表

最緊要用適合自己個套!有得贏就得啦!🤗🤗👍👍👍

引用:
原帖由 大内高手 於 2018-7-22 01:01 AM 發表

我都可以咁講!100%只是說90%保守啲日賺2000-3000沒有問題!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大内高手 於 2018-7-22 01:51 AM 發表

小弟亦是有兩年期指。經過不斷摸索 本金亦只盛20%。終於不久前才領略10-11點是全日最好買反彈機會。再加上睇國際新聞、布林線、RSI圖和 止賺止蝕。 希望日後能順順利利

其實如果乜都唔識 期指都係50%50%勝負 既工具。 通常輸 係輸在人既心理質素 恐懼。所以定止蝕係好重要。

引用:
原帖由 ho00xx 於 2018-7-22 11:41 AM 發表

小弟亦是有兩年期指。經過不斷摸索 本金亦只盛20%。終於不久前才領略10-11點是全日最好買反彈機會。再加上睇國際新聞、布林線、RSI圖和 止賺止蝕。 希望日後能順順利利 ...
大家研究研究吧!我已經進化10:00前9:45!左右已經可以下決定!有時候真的要有信心!買牛熊已經買到好前!一般0.06-0.10!追殺

引用:
原帖由 ho00xx 於 2018-7-22 11:41 AM 發表

小弟亦是有兩年期指。經過不斷摸索 本金亦只盛20%。終於不久前才領略10-11點是全日最好買反彈機會。再加上睇國際新聞、布林線、RSI圖和 止賺止蝕。 希望日後能順順利利 ...
祝福你好運👍順順利利!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MMA0817 於 2018-7-21 02:11 PM 發表

哈!終於有人講真心話!好多人自已唔得淨係識踩人,話無人可以跑羸市場,未見過有人可以靠炒炒賣賣維生之類癈話打擊人地信心,其實佢地係井底之蛙,根本好多人靠炒炒賣賣發達,唔知只係你無真朋友同你講知心說話,我朋友做Proprietary Trader,佢同我講差不多100%命中率起初我唔信,以為短炒期指好危險,後來放開心結試下真係差不多100%命中率,只要你唔好高傲遠下下要威諗住食大茶飯,安安全全 ...
醒目仔有前途!我發現炒股沒有信心已經敗了!要贏以後你會100%去贏!好自然!如果未達這佳景!即時仲有進步空間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大内高手 於 2018-7-22 11:45 AM 發表

大家研究研究吧!我已經進化10:00前9:45!左右已經可以下決定!有時候真的要有信心!買牛熊已經買到好前!一般0.06-0.10!追殺
其實小弟對牛熊了解較少。但如果炒即日。牛熊同期指 應該差不多吧?

引用:
原帖由 大内高手 於 2018-7-22 01:51 AM 發表

有機會大家吹下股經

引用:
原帖由 ho00xx 於 2018-7-22 12:08 PM 發表

其實小弟對牛熊了解較少。但如果炒即日。牛熊同期指 應該差不多吧?
事實屬於細期

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁浪漫的壽包 於 2018-7-22 12:09 PM 發表

有機會大家吹下股經
事實我咩圖都睇過!但都又都有錯嘅機會!所以做即日!好像星期五咁你估唔到佢放學500,000,000,000估計佢星期一開跌📉再升!即日就會避咗這一夾!好難古做即日就是
避開這一劫

回覆 引用 TOP

其實期指又好 牛熊又好 輪又好 最難都系心理關口 backtset 我又覺得無咩幫助 可能小弟不才

引用:
原帖由 ho00xx 於 2018-7-22 12:08 PM 發表

我以後會玩!先玩好自己熟悉個飯先!再去研究

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。