註冊 登入

[其他] 我係新加坡永久居民,有什麼關於新加坡地產的問題要問嗎? 香討焦點

我係新加坡永久居民,有什麼關於新加坡地產的問題要問嗎? E-mail 此主題給朋友

睇隔離貼,對新加坡似乎有好多誤解。。開個貼俾大家發問,我知道的,一定如實回答。

新加坡近20 年私樓走勢:

熱門搜尋: 估價 物業貸款 醫療保險 按揭計算機 汽車保險 財務公司 私人貨款
咁你依家喺邊住?

引用:
原帖由 blueice500ml 於 2018-7-11 08:07 PM 發表

咁你依家喺邊住?
新加坡景萬岸

花街d女 都係來自大陸 咁咪好悶咯

請問新加坡私樓地權有幾耐?按揭做到多少?私樓市場活躍嗎?

波妹點溝?

買左組屋係咪得九十九年屋契,之後要俾返政府?

我做緊間投行響新加坡分行請唔到國語好嘅人,得英文OK。話D新加坡人國語好燃差,要由香港請人過去。唔係官方語言咩?呢個時代得英文勁中文差食得屎。唔該解釋下。

你推薦買永久/99年產權?外國人買哪種最好?

胡椒蟹邊間好食?

租樓日日賺
租租日日淡
淡淡日日租
引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2018-7-11 09:14 PM 發表

我做緊間投行響新加坡分行請唔到國語好嘅人,得英文OK。話D新加坡人國語好燃差,要由香港請人過去。唔係官方語言咩?呢個時代得英文勁中文差食得屎。唔該解釋下。 ...
絕對不是,好Q多中國人做bank

引用:
原帖由 菜肉包0805 於 2018-7-11 09:18 PM 發表

胡椒蟹邊間好食?
我每次都係 clarke quay, 珍寶

不過好Q多人

“高b吉”地鐵站附近有乜好野食

從沒有放棄心中理想...
余小朋友犯左嘜嘢法庭點判人入左精神病院後出反嚟成個痴左咁,有無發覺? 喺新假波,係咪政府同領導人唔可以批評? 

熱門搜尋: 手錶品牌 婚紗晚裝 ring
引用:
原帖由 johnlam8819033 於 2018-7-11 09:33 PM 發表

我每次都係 clarke quay, 珍寶

不過好Q多人
牛車水八道館

租樓日日賺
租租日日淡
淡淡日日租
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。