註冊 登入

[其他] 荃灣同葵涌邊個屋苑好住?

荃灣同葵涌邊個屋苑好住? E-mail 此主題給朋友

打算喺荃灣或者葵涌置業,心水係600萬以下嘅兩房單位,樓齡20年之內。

睇嚟睇去好似只係得返翠豐臺、月海灣同雍雅軒仲有少量放盤符合以上條件。有冇師兄師姐可以畀下意見,呢幾個屋苑邊個比較好住,區內仲有冇其他屋苑可以考慮呢?唔該哂!

精選樓盤
引用:
原帖由 jackyl2014 於 2018-7-10 11:05 AM 發表

打算喺荃灣或者葵涌置業,心水係600萬以下嘅兩房單位,樓齡20年之內。

睇嚟睇去好似只係得返翠豐臺、月海灣同雍雅軒仲有少量放盤符合以上條件。有冇師兄師姐可以畀下意見,呢幾個屋苑邊個比較好住,區內仲有冇其他屋苑可以考慮呢?唔該哂! ...
你提嗰荃灣個盤6球以下兩房應該唔得🤔🤔

引用:
原帖由 孩子先生 於 2018-7-10 11:12 AM 發表

你提嗰荃灣個盤6球以下兩房應該唔得🤔🤔
應該話全部都過600萬。三個盤都唔洗諗

有無親身去睇過...唔好信廣告,實地搵AA睇一轉,周圍行一個圈,適唔適合自己基本清楚好多,比你碌手機碌幾個月仲實際....
翠豐臺、月海灣同雍雅軒,上年8月時睇過兩房的,590-650...照計而家應該連極低層都過600吧...

回覆 引用 TOP

要加多50-100萬先得

昇柏山

引用:
原帖由 setokun 於 2018-7-10 11:18 AM 發表

同意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 randy5champ 於 2018-7-10 11:23 AM 發表

要加多50-100萬先得
應該要🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poiuy258 於 2018-7-10 11:25 AM 發表

昇柏山
呢個可能得。新新地。不過唔方便,附近冇配套。

加多100萬就有可能

回覆 引用 TOP

六百萬無野買到。買到都供死你。
日後個個月管理費差餉都俾死你。
你得百二萬首期就唔好買二房同二十年市區樓了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 setokun 於 2018-7-10 11:31 AM 發表

呢個可能得。新新地。不過唔方便,附近冇配套。
兩房都無可能得吧,上年睇晒葵涌,荃灣半新樓...昇柏山同呢三個盤開價基本無分別...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 setokun 於 2018-7-10 11:18 AM 發表

正確,荃葵仲邊有600萬2房20年內,今期最紅珀麗灣,可以試下入去還下價

939, ES8
廿年內冇lu,海濱咁舊都要6百中盤都小。

回覆 引用 TOP

屋企人上個月就係睇呢兩區
翠豐臺兩房高層680-69x, 三房高層開780-79x
昇柏山兩房低層71x, 高層74x...全部有租客無得睇

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。