註冊 登入

[其他] 一百幾十萭好似唔係銭咁兒戲

一百幾十萭好似唔係銭咁兒戲 E-mail 此主題給朋友

是咁的,早排打去大貓銀行問野,問完後個職員就sell我借循環萬應錢,我見免年費,頭三個月息又平,唔用又不收息,我又剛入左件貨無乜錢宅袋,就試玩下,之後上載左3個月出糧入數紀錄去銀行網頁就無理佢,點知第二日收到sms就話批左,批足月薪十倍,無啦啦銀行戶囗就多舊錢。
之後我當然將d錢轉曬去第二間銀行的ML戶囗賺息囗差額😎
伸利;有樓按在大貓銀行

結論:
#一百幾十萭好似唔係銭咁兒戲
#大銀行仍然水浸中
#做業主很幸福

瀨左野啦你

引用:
原帖由 淡淡情何以堪 於 2018-6-13 04:26 PM 發表

瀨左野啦你
點瀨法?

回覆 引用 TOP

息率幾多先

循環萬應錢好高息,小心。

引用:
原帖由 食野人 於 2018-6-13 16:17 發表

是咁的,早排打去大貓銀行問野,問完後個職員就sell我借循環萬應錢,我見免年費,頭三個月息又平,唔用又不收息,我又剛入左件貨無乜錢宅袋,就試玩下,之後上載左3個月出糧入數紀錄去銀行網頁就無理佢,點知第二日收到sms就話批左,批足月薪十倍,無啦啦銀行戶囗就多舊錢。
之後我當然將d錢轉曬去第二間銀行的ML戶囗賺息囗差額😎
伸利;有樓按在大貓銀行

結論:
#一百幾十萭好似唔係銭咁兒戲
#大銀行仍然水浸 ...
平年息幾多?

#388   $235
#700   $284
#2318 $65
引用:
原帖由 carsonchongkt 於 2018-6-13 04:29 PM 發表

息率幾多先
頭三個月1.9%年利率

引用:
原帖由 notsoserious 於 2018-6-13 04:32 PM 發表

循環萬應錢好高息,小心。
第四個月先開始貴

引用:
原帖由 diballin 於 2018-6-13 04:35 PM 發表

平年息幾多?
頭三個月1.9%年利率

引用:
原帖由 食野人 於 2018-6-13 04:36 PM 發表

第四個月先開始貴
咁第4個月開始幾多息?

JB Bruticus, Gcreation Shuraking, MT Guardia, MT Quantron, GT Gravity Builder, TFC Hades, TFC Poseidon, UT Ordin, NT Feral Rex, FP Intimidator, TW Constructor
我同我D朋友D assets 刀有十幾M,咪一様日日 坐地铁返工

引用:
原帖由 WN1437 於 2018-6-13 04:44 PM 發表

咁第4個月開始幾多息?
6.8%年利率

引用:
原帖由 chanman兩件TKO 於 2018-6-13 04:44 PM 發表

我同我D朋友D assets 刀有十幾M,咪一様日日 坐地铁返工
層自住樓都佔一千万啦,有鬼用咩

回覆 引用 TOP

窮業主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 食野人 於 2018-6-13 16:47 發表

6.8%年利率
貴deal

#388   $235
#700   $284
#2318 $65
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。