註冊 登入

第15回- 我要在股市賺錢幫補吓, 不想再交學費

引用:
原帖由 xasuel 於 2018-5-22 04:59 PM 發表

一隻咁多年都做唔起,業績還虧損,另一隻賣殼炒股,師兄身手敏捷要買無妨,但這些股適合一般投資者嗎?
人地win緊錢bor

精選樓盤
引用:
原帖由 xasuel 於 2018-5-22 05:32 PM 發表

咁多隻都只係兩成,P兄大戶

恭喜下先,聽少D雜音,行出第一步,選股也大路。
冤枉呀唔係大户, 小小老散! 依家先入嘢, 你就知我炒股唔掂啦
買啲大路嘢烏龜股, 熊市都唔會跌到零啩

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2018-5-22 05:38 PM 發表

冤枉呀唔係大户, 小小老散! 依家先入嘢, 你就知我炒股唔掂啦
買啲大路嘢烏龜股, 熊市都唔會跌到零啩 ...
買正股大路股
重要分散投資不同股,萬一個別股票問題,亦減低成個倉影響

不借貸,加大持貨能力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ΤWTWHITETεTε 於 2018-5-22 05:36 PM 發表

人地win緊錢bor
任何股都有人蠃錢,人家的操作不一定要跟,投資方法有很多種,這帖除了希望蠃錢還希望蠃得安心。師兄推介的股高回報伴隨高風險,不是正當投資方法。#1 #2已經展示本帖的選股原則和投資理念,帖友如何操作是自由選擇,可能有人會跟買師兄的推介股,這裡不會阻止,但也不鼓勵。

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2018-5-22 05:38 PM 發表

大路有大路既好,唔一定下下高難度操作先叫高手。

報到 

回覆 引用 TOP

引用:

phy兄
我也是

買d大路股無咁貼市(睇返上一次熊市既表現)

回覆 引用 TOP

The only thing we have to fear is fear itself.
安德列‧科斯托蘭尼:投機是種藝術,而不是科學
吳瑞麟:100%心理,跟選股無關。
引用:
原帖由 xasuel 於 2018-5-22 11:28 PM 發表

任何股都有人蠃錢,人家的操作不一定要跟,投資方法有很多種,這帖除了希望蠃錢還希望蠃得安心。師兄推介的股高回報伴隨高風險,不是正當投資方法。#1 #2已經展示本帖的選股原則和投資理念,帖友如何操作是自由選擇,可能有人會跟買師兄的推介股,這裡不會阻止,但也不鼓勵。 ...
CDR 報到
另外....
X兄既然已經展示本帖的選股原則和投資理念
呢D人就費事回啦

引用:
原帖由 xasuel 於 2018-5-22 05:12 PM 發表

旅遊業有週期的。
甘樓主您睇唔睇好里隻股呢?

引用:
原帖由 xasuel 於 2018-5-22 11:28 PM 發表

任何股都有人蠃錢,人家的操作不一定要跟,投資方法有很多種,這帖除了希望蠃錢還希望蠃得安心。師兄推介的股高回報伴隨高風險,不是正當投資方法。#1 #2已經展示本帖的選股原則和投資理念,帖友如何操作是自由選擇,可能有人會跟買師兄的推介股,這裡不會阻止,但也不鼓勵。 ...
支持x兄
支持穩健投資理念

早晨各位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongduncan 於 2018-5-23 08:32 AM 發表

支持x兄
支持穩健投資理念
X2

回覆 引用 TOP

引用:

早晨X兄、小馬兄、登兄! 早晨各位!
入得呢個帖都係想賺個飯盒幫補生計, 大茶飯唔諗喇

引用:
原帖由 xasuel 於 2018-5-22 11:46 PM 發表

大路有大路既好,唔一定下下高難度操作先叫高手。
交叉兄早晨,請問1299友邦有必要設定目標價嗎?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。