註冊 登入

2382 [July 27]《 舜宇光學科技 》綜合討論區 之 五

引用:
原帖由 galvinmang 於 2018-4-19 04:11 PM 發表

其實睇成個板塊升,不過而家好似舜宇變左帶頭果個!
因為2018 受iPhone 影響,2382 大陸手機為主,就算禁芯片,華為自家製芯片不受影響自給自足

精選樓盤
舊果個都未滿 咁快開新

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 galvinmang 於 2018-4-19 04:04 PM 發表

唉,我之前玩過2382,但賺完一轉走左,諗等佢跌返138到再入,但見佢咁硬淨,就琴日屎忽痕入左啲2018博佢反彈,見佢跌到一個月低位諗住佢反彈機會大啲,點知隔左一陣,2382係我唔得閒既時候掂過138附近,如果咁樣我入 ...
報到

2018 出名是iphone 供應商
貿易戰係有更大隱憂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 giantrobot 於 2018-4-19 04:18 PM 發表

因為2018 受iPhone 影響,2382 大陸手機為主,就算禁芯片,華為自家製芯片不受影響自給自足
有見地

如果iphone 要突然間唔用2018 零件,iphone 一樣係好頭痕

貿易戰影響不是單方面

只要後市升穿21800 ,2382 應該會跟升,x 延申浪去到浪尾了😻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongduncan 於 2018-4-19 04:27 PM 發表

有見地

如果iphone 要突然間唔用2018 零件,iphone 一樣係好頭痕

貿易戰影響不是單方面
我自己又覺得貿易戰都最後都係口水戰,乜事都無,吹完就算!

引用:
原帖由 wongduncan 於 2018-4-19 04:27 PM 發表

有見地

貿易戰影響不是單方面

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 galvinmang 於 2018-4-19 04:49 PM 發表

Trump 講就一個霸氣様
係傷人傷自己
美國出口商受影響。入口不入中國嘢,理論上其他的source係貴d ,即會加價/通脹

引用:
原帖由 wongduncan 於 2018-4-19 04:55 PM 發表

Trump 講就一個霸氣様
係傷人傷自己
美國出口商受影響。入口不入中國嘢,理論上其他的source係貴d ,即會加價/通脹
所以到最後兇完人又同人揸爬!呢條友就係咁!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 giantrobot 於 2018-4-19 02:47 PM 發表

做乜咁愁?
光仔失寵,所以小小唔開心囉

引用:
原帖由 cchkk 於 2018-4-19 06:27 PM 發表

暫時佢無消息支援股價之下應該140~160 浮沉,要唔跌穿依個range 無事的

引用:
原帖由 cchkk 於 2018-4-19 06:27 PM 發表

我又唔係咁睇
其實大市跌乜都跌
700 由476 跌至405
2382 由171 跌至151
大家都-10%多d

反而不要被巿場雜音影響
跌市的一面倒負面消息,例如增長放緩等等

一底高過一底

引用:
原帖由 wongduncan 於 2018-4-19 06:36 PM 發表

我又唔係咁睇
其實大市跌乜都跌
700 由476 跌至405
2382 由171 跌至151
大家都-10%多d

反而不要被巿場雜音影響
跌市的一面倒負面消息,例如增長放緩等等

一底高過一底

其實我明白既依幾日咩都冇做,個市又未出方向,所以小小心急左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 giantrobot 於 2018-4-19 06:34 PM 發表

暫時佢無消息支援股價之下應該140∼160 浮沉,要唔跌穿依個range 無事的
所以睇住佢掂138果時個心真係離一離,好彩佢最好都冇事

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。