• 瀏覽: 104,881
  • 回覆: 291
  • 追帖: 11
歡迎各位海逸豪園 業主/住戶 交流討論

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大家好! 海逸新手, 各位多多指教.

請問海逸坊會變成點? 官方只寫優化, 即係有咩商店可保留?

會所兒童有咩設施? 有冇相睇下? 我剛入手, 未有機會入會所, 好心急!

香討友大家好!
引用:
原帖由 pkjanel 於 2018-4-12 02:51 PM 發表

大家好! 海逸新手, 各位多多指教.

請問海逸坊會變成點? 官方只寫優化, 即係有咩商店可保留?

會所兒童有咩設施? 有冇相睇下? 我剛入手, 未有機會入會所, 好心急!
海逸坊因中電買下業權,將會進行重建,總括嚟講佢會在六月公布最新圖紙,照我所知你可以放心,超市,食市,便利店,洗衣店將會保留。天台會所會大翻身。
會所雖然舊,但應有嘅設施一應俱全,建議你去會所了解,還有好多活動給小朋友參加

club house啲員工態度衰到爆

引用:
原帖由 kenwan1999 於 2018-4-13 12:24 PM 發表

海逸坊因中電買下業權,將會進行重建,總括嚟講佢會在六月公布最新圖紙,照我所知你可以放心,超市,食市,便利店,洗衣店將會保留。天台會所會大翻身。
會所雖然舊,但應有嘅設施一應俱全,建議你去會 ...
有冇幼兒網球班呢?

香討友大家好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 monbijoux 於 2018-4-13 12:27 PM 發表

請問每座樓的座頭, 除了"看更"外, 有冇其它service 架? 例如代寄信件, 收同接fax, 代收超市送貨之類?

香討友大家好!
引用:
原帖由 pkjanel 於 2018-4-13 02:32 PM 發表

請問每座樓的座頭, 除了"看更"外, 有冇其它service 架? 例如代寄信件, 收同接fax, 代收超市送貨之類?
冇架,邊有咁多服務架,你估酒店咩。有啲會同你開門,有啲睬你都傻!

引用:
原帖由 monbijoux 於 2018-4-13 02:50 PM 發表

冇架,邊有咁多服務架,你估酒店咩。有啲會同你開門,有啲睬你都傻!
咁最少會唔會代收貨呢? 有時網購左, 又未必成日嚮屋企等收貨...

香討友大家好!

回覆 引用 TOP

吾會代收,係管理處規定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenwan1999 於 2018-4-13 12:24 PM 發表

會所雖然舊,但應有嘅設施一應俱全,建議你去會 ...
starbucks 會保留嗎?

香討友大家好!
引用:
原帖由 pkjanel 於 2018-4-13 05:43 PM 發表

starbucks 會保留嗎?
去到2019....之後要睇人哋續唔續約

引用:
原帖由 monbijoux 於 2018-4-13 12:27 PM 發表

我諗過別case, 可以投訴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pkjanel 於 2018-4-13 02:32 PM 發表

坦白講出嚟walk咁耐....呢類服務通常羊毛出自羊身上,你比得$4-5元/呎管理費佢咪俾你囉,同埋好多新樓頭嗰幾年會有好多呢啲咁嘅服務但時間一耐好多都會cut晒,海逸好耐以前都有之後cut咗

引用:
原帖由 kenwan1999 於 2018-4-13 06:23 PM 發表

坦白講出嚟walk咁....呢類服務通常羊毛出自羊身上,你比得$4-5元/呎管理費佢咪俾你囉,同埋好多新樓頭嗰幾年會有好多呢啲咁嘅服務但時間一耐好多都會cut晒,海逸好耐以前都有之後cutØ ...
明白, 都岩既!
咁知唔知屋苑有冇吊船抺窗服務呢? 有d 屋苑新年前管理公司會安排

香討友大家好!
引用:
原帖由 kenwan1999 於 2018-4-13 06:15 PM 發表

去到2019....之後要睇人哋續唔續約
ching真係好熟

香討友大家好!

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]