• 瀏覽: 1,923
  • 回覆: 6
想問各大大wifi蛋公司在世界各地的dataplan成本

在當地買卡?定係要去跟每個地區的data services provider 簽約?

謝謝

引用:
原帖由 wanderingidiot 於 2018-4-5 07:02 AM 發表

想問各大大wifi蛋公司在世界各地的dataplan成本

在當地買卡?定係要去跟每個地區的data services provider 簽約?

謝謝
好像話有D中介會買一大堆“道路使用權”之類然后轉手比其他人,但我就唔知D中介點找,我都想知哈哈。

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2018-4-5 08:18 AM 發表

好像話有D中介會買一大堆“道路使用權”之類然后轉手比其他人,但我就唔知D中介點找,我都想知哈哈。
謝謝你的回覆
我係網上揾到樣野叫patented vitual sim, 不過唔知係咪有關

引用:
原帖由 wanderingidiot 於 2018-4-5 08:21 AM 發表

謝謝你的回覆
我係網上揾到樣野叫patented vitual sim, 不過唔知係咪有關
恩,其實我都最近有念過下呢D野,整個WIFI蛋來賣之類,好像話成本低都系一門生意仔,而且比較簡單。

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2018-4-5 10:08 AM 發表

恩,其實我都最近有念過下呢D野,整個WIFI蛋來賣之類,好像話成本低都系一門生意仔,而且比較簡單。
整wifi蛋成本不會低包

租借wifi蛋競爭也很大,已有好幾間, 相信要好有gimmick先可以突圍而出

引用:
原帖由 wanderingidiot 於 2018-4-5 10:45 AM 發表

整wifi蛋成本不會低包

租借wifi蛋競爭也很大,已有好幾間, 相信要好有gimmick先可以突圍而出
好多生意都有競爭,人有人做你有你做,自已多搞D吸客的措施,比如話借3個免一個租金之類的,做起個信用。

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2018-4-5 10:53 AM 發表

好多生意都有競爭,人有人做你有你做,自已多搞D吸客的措施,比如話借3個免一個租金之類的,做起個信用。
你說得對

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]