註冊 登入

[其他] 上到車真係要上,唔係就

上到車真係要上,唔係就 E-mail 此主題給朋友

話說我係2015年2月開過帖 http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24370919 問過咁上車會唔會好勉強,結果我冇上到,今年我再睇返D樓價,我發覺我連勉強既資格都冇,2年前仲有300萬簡下,依家連400萬既樓係根本就冇,人工係加左,但根本唔夠樓價升得快,中途我仲要係呢度比一位會員逗左,買左一個投資計劃呃左錢,公屋唔夠資格申請,樓唔夠首期買,真係想人生從來,所以未上車既朋友,如果上到真係唔好等,9成照去左先,唔係你下年連勉強上車既機會都冇,因為你人工無可能加得夠樓價快!!!

香港真係一個臥虎藏龍的地方,有人可以15歲未夠可以幫700上市,而且仲做過大摩,看來過多十年後香港首富非他莫屬...
過左橋,唔好回頭望啦……

熱門搜尋: children 奶粉 產後修身 陪月員 bb
希望CHING 快D上到車啦.

引用:
原帖由 小校工 於 2018-3-13 06:05 PM 發表

過左橋,唔好回頭望啦……
回頭已是百年身

熱門搜尋: 樓宇按揭 信用卡迎新禮物2014 銀行估價 外匯 期指 銀行
香港真係一個臥虎藏龍的地方,有人可以15歲未夠可以幫700上市,而且仲做過大摩,看來過多十年後香港首富非他莫屬...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihisharon 於 2018-3-13 06:11 PM 發表

希望CHING 快D上到車啦.
不可能任務

三年前你真是勉強,可是草多一年2016足夠上車,走寶了。

人生沒有如果,只有結果。

引用:
原帖由 bigdaddy2014 於 2018-3-13 06:16 PM 發表

三年前你真是勉強,可是草多一年2016足夠上車,走寶了。
2016都唔夠架,跌左都唔夠一年,未夠錢,而且果年好信果位會員,佢叫我唔好買住,結果

引用:
原帖由 kaoru1314 於 2018-3-13 06:04 PM 發表

話說我係2015年2月開過帖http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24370919 問過咁上車會唔會好勉強,結果我冇上到,今年我再睇返D樓價,我發覺我連勉強既資格都冇,2年前仲有300萬簡下,依家連400萬既樓係根本 ...
沙一,得宝上住車先

熱門搜尋: children 奶粉 產後修身 陪月員
引用:
原帖由 keho4 於 2018-3-13 06:19 PM 發表

沙一,得宝上住車先
冇4球啦

熱門搜尋: 結婚 結婚對戒 婚禮
引用:
原帖由 kaoru1314 於 2018-3-13 06:18 PM 發表

2016都唔夠架,跌左都唔夠一年,未夠錢,而且果年好信果位會員,佢叫我唔好買住,結果
信邊位?叫佢幫返你今日上車個差額囉。仲有原本上左車賺嘅利潤,同埋住嘅租金。

引用:
原帖由 小校工 於 2018-3-13 06:20 PM 發表

信邊位?叫佢幫返你今日上車個差額囉。仲有原本上左車賺嘅利潤,同埋住嘅租金。
潛左水啦條友

熱門搜尋: shampoo 頭髮造型 防脫髮洗頭水 護髮 頭髮稀疏 腋下脫毛 生髮
引用:
原帖由 kaoru1314 於 2018-3-13 06:21 PM 發表

潛左水啦條友
唔見嘅錢以球計算,揾人刮佢出嚟,七三分賬,重賞之下,必有勇夫。
怨有頭,債有主。
有版友嘅分享,啟蒙過我入巿一開x,我都不免鳴謝多次。雖然實際未能分享過利潤,但心存感激。

咁你而家住緊咩?

熱門搜尋: shampoo 頭髮造型 防脫髮洗頭水 護髮 頭髮稀疏
我想兩房轉三房,同屋苑半年都差不多升左八九十萬

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。