註冊 登入

東莞常平

東莞常平 E-mail 此主題給朋友

近來睇中咗常平既麗景新園一房一廳單位,37平方,售價35萬。請問各位師兄覺得值得投資嗎?thx

不出聲的人不是沒脾氣,只是不和你計較
不喊痛,不代表不痛;不說,不代表不在乎:有時候....就是因為真的痛、真的在乎.....才更加沉默
引用:
原帖由 tim33 於 2018-3-12 07:56 PM 發表

近來睇中咗常平既麗景新園一房一廳單位,37平方,售價35萬。請問各位師兄覺得值得投資嗎?thx
在天鵝湖路。屋苑裡面綠化不錯。屋苑外面酒吧多。喜愛夜浦實在不錯。附近又有港人都愛既茶餐廳又有超市生活超方便。不過價格甘低為什麼不考慮買個兩房帶露台既單位。住得舒服之餘升值潛力都強D

引用:
原帖由 TKYTONY 於 2018-3-13 08:28 AM 發表

在天鵝湖路。屋苑裡面綠化不錯。屋苑外面酒吧多。喜愛夜浦實在不錯。附近又有港人都愛既茶餐廳又有超市生活超方便。不過價格甘低為什麼不考慮買個兩房帶露台既單位。住得舒服之餘升值潛力都強D
師兄 主要都係資金問題 我在大陸沒有流水帳戶 做不到按揭 所以要一炮過比 唯有只可以揀啲幾十萬既樓來買

不喊痛,不代表不痛;不說,不代表不在乎:有時候....就是因為真的痛、真的在乎.....才更加沉默
引用:
原帖由 TKYTONY 於 2018-3-13 08:28 AM 發表

師兄 主要都係資金問題 我在大陸沒有流水帳戶 做不到按揭 所以要一炮過比 唯有只可以揀啲幾十萬既樓來買

引用:
原帖由 tim33 於 2018-3-13 09:33 AM 發表

香港流水大陸銀行都接受

引用:
原帖由 hotwheels-asia 於 2018-3-13 10:01 AM 發表

香港流水大陸銀行都接受
是否所有香港的銀行都可以?因中介只說要大陸銀行的流水帳

引用:
原帖由 tim33 於 2018-3-12 07:56 PM 發表

請問是住宅或是商住?幾年樓?個價好平下!距常平火車站多遠?吾該

引用:
原帖由 tim33 於 2018-3-13 10:11 AM 發表

是否所有香港的銀行都可以?因中介只說要大陸銀行的流水帳
係大陸冇嘢係絕對得或者係絕對唔得,除咗習大大嘅講話指示。你同AA講,幫我諗掂佢如果唔係就唔買,佢一定有方法搞掂。

係大陸係要用大陸嘅方法,唔好淨係諗住香港果套。

引用:
原帖由 2017girl 於 2018-3-13 10:17 AM 發表

請問是住宅或是商住?幾年樓?個價好平下!距常平火車站多遠?吾該
用百度地圖查便知道

熱門搜尋: 情侶戒指 免費試用 crystal

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hotwheels-asia 於 2018-3-13 10:18 AM 發表

係大陸冇嘢係絕對得或者係絕對唔得,除咗習大大嘅講話指示。你同AA講,幫我諗掂佢如果唔係就唔買,佢一定有方法搞掂。

係大陸係要用大陸嘅方法,唔好淨係諗住香港果套。
我知大陸好多野都係可以走後門路 但我第一次係大陸買樓 所以我覺得還是正規一點去辦理才安心

引用:
原帖由 tim33 於 2018-3-12 19:56 發表

隔離是曼克顿公寓?為什麼唔買樟木頭呢边,更加近香港

cheng
引用:
原帖由 2017girl 於 2018-3-13 10:17 AM 發表

是住宅的 大約是2006年屋苑 距離火車站都係幾分鐘車程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 華山2010 於 2018-3-13 10:40 AM 發表

隔離是曼克顿公寓?為什麼唔買樟木頭呢边,更加近香港
主要個人喜好 個人反而對樟木頭興趣不大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tim33 於 2018-3-13 10:39 AM 發表

我知大陸好多野都係可以走後門路 但我第一次係大陸買樓 所以我覺得還是正規一點去辦理才安心
祝好運

回覆 引用 TOP

除非你個個星期多次來回香港, 唔需要太介意距離火車站多遠, 常平九成盤都要滴滴轉車, 差唔到幾蚊車錢. 步行距離去到火車站的會好嘈, 試想想晚晚半夜三四點有架運貨火車埋站兼响個hon係咩一回事?

如果需要經常多次來回中港, 建議睇下市中心, 匯美酒店有大巴直回香港, 睇下方唔方便你香港落腳位更好, 一來平D二來有位坐足全程唔使企冇咁逼. 但市中心嘅樓就冇咁舒服, 有得有失. 邊到升值潛力好D果D我唔知, 唔想老點任何人.

大陸流水可以自製, 個個月月頭入幾千一萬, 跟手使番一二千, 連續幾個月做就可以(問問中介要幾多個月先夠). 唔心急嘅幾個月就搞到, 家下唔同2年前, 唔會個個星期唔同價. 按揭有按揭嘅好處壞處.

至於係大陸"犯規", 其實只係50步笑百步, 東莞買樓一定要工作証明, 交稅時好多人都會用平D嘅計算方法... 其實都係做緊虛假聲明兼瞞稅.
加多句, 天鵝湖區夜晚好旺, 啱唔啱自己口味應該搵晚去見識下.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。