• 瀏覽: 6,863
  • 回覆: 17
眼見已經咁多間,重有無得做?有無CHing可以分享一下經驗?

熱賣及精選
成本好大

引用:
原帖由 Crown 於 2018-3-15 08:27 PM 發表

成本好大
有做過嗎?值得試試?

回覆 引用 TOP

樓主搵倒可靠嘅物流未?
物流運費, 運送時間, 交付方法等等, 計左未?
係外國買貨嘅付款方法了解左未?
外國名牌送唔送物流公司, 有冇打擊代購買手, 知道未?
貨源係其他competitors之間有冇競爭性, 做左research未?
首先了解左最基本嘅流程, 運作嘅可能性再計算有冇得做同點做, 我只係俾少少愚見, 希望幫倒你

生意不熟不經營;無把握不投資

引用:
原帖由 babiesasa 於 2018-3-18 07:03 PM 發表

樓主搵倒可靠嘅物流未?
物流運費, 運送時間, 交付方法等等, 計左未?
係外國買貨嘅付款方法了解左未?
外國名牌送唔送物流公司, 有冇打擊代購買手, 知道未?
貨源係其他competitors之間有冇競爭性, 做左research未? ...
謝謝保貴意見!

引用:
原帖由 pageone 於 2018-3-19 12:20 AM 發表

謝謝保貴意見!
唔好客氣
仲有, 由外國運返來嘅物流可唔可靠? 可靠嘅運費唔平, 平嘅係咪真係可靠, 名牌貨唔平, 緊記呢點
好多人睇到有啲代購做到好似好大, 好好賺以為好易做, 一買一賣, 其實做代購好有學問

引用:
原帖由 babiesasa 於 2018-3-19 12:33 AM 發表

唔好客氣
仲有, 由外國運返來嘅物流可唔可靠? 可靠嘅運費唔平, 平嘅係咪真係可靠, 名牌貨唔平, 緊記呢點
好多人睇到有啲代購做到好似好大, 好好賺以為好易做, 一買一賣, 其實做代購好有學問
收到,所以希望可以搵間代購做下,跟著一路做一路學。

引用:
原帖由 pageone 於 2018-3-19 01:29 PM 發表

收到,所以希望可以搵間代購做下,跟著一路做一路學。
要有心理準備啲客好難服侍, CS方面要做得好先留倒人, 同埋要處理交收/寄貨嘅工作量
同埋唔好報錯價俾客, 蝕左係無得問個客拎返

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]