• 瀏覽: 77,173
  • 回覆: 181
  • 追帖: 27
《將軍澳晉海業主專區》
準業主揮手、單位座向、安揭種類、屋苑設分享
用作各項意見交流

熱賣及精選
小弟同大家打聲招呼先,小弟係屋苑準業主,第五張價單先成功抽到內園兩房單位,二按建期供款,大家多多指教

師兄, 你好!
我係第一輪買既, 都係抽到內園兩房單位, 宜家準備搞按揭 (因為用即供plan), 師兄你會揀邊間銀行?
有冇入去康城睇下層樓起成點? (應該差唔多起到頂?)

引用:
原帖由 iris_haha 於 2017-11-21 05:24 PM 發表

師兄, 你好!
我係第一輪買既, 都係抽到內園兩房單位, 宜家準備搞按揭 (因為用即供plan), 師兄你會揀邊間銀行?
有冇入去康城睇下層樓起成點? (應該差唔多起到頂?)
你就好啦可以即供👏🏻
因為我要用二按去搞嗰兩成,而尼次用二按係唔可以揀即供plan,只可建期plan,所以要等19年年頭年中先去搞按揭,但我簽臨時合約嗰日走上去新鴻基財務部度問,原來做二按,你既頭按銀行都要係新鴻基指定而提供俾你選擇嘅銀行

好似兩個星期前影架應該差唔多到頂

附件

IMG_4178.JPG(244.88 KB)

2017-11-22 01:13 PM

引用:
原帖由 yws202000 於 2017-11-22 01:07 PM 發表

你就好啦可以即供👏🏻
因為我要用二按去搞嗰兩成,而尼次用二按係唔可以揀即供plan,只可建期plan,所以要等19年年頭年中先去搞按揭,但我簽臨時合約嗰日走上去新鴻基財務部度問,原來做二按,你 ...
唔講真係唔知要用指定銀行, 但之前好似唔覺佢樓書/價單/銷售安排有寫?
師兄, 如你用建期plan而資金又周轉到, 可以選360天內付款啊, 減到樓價既1.5%

引用:
原帖由 iris_haha 於 2017-11-22 03:13 PM 發表

唔講真係唔知要用指定銀行, 但之前好似唔覺佢樓書/價單/銷售安排有寫?
師兄, 如你用建期plan而資金又周轉到, 可以選360天內付款啊, 減到樓價既1.5%
😲😲

大家好,我是第一價單2B座三房,選建期,資金仲猶疑緊收樓後上會定360天即減樓價1.5%,仲未計掂,講真,晉海將來有埋商場自城一角,勢必升值

引用:
原帖由 moneyIOU 於 2017-11-22 08:31 PM 發表

大家好,我是第一價單2B座三房,選建期,資金仲猶疑緊收樓後上會定360天即減樓價1.5%,仲未計掂,講真,晉海將來有埋商場自城一角,勢必升值
HIHI~~~係咪傳說中頭按二按都要由SHK提供銀行按俾準買家揀?
如果係,最擔心當然係貴息啦。。。。

只做一般銀行一按,建期,還有計算同考慮在360日內上會,因為有回贈樓價1.5%

引用:
原帖由 moneyIOU 於 2017-11-22 10:22 PM 發表

只做一般銀行一按,建期,還有計算同考慮在360日內上會,因為有回贈樓價1.5%
我就無你咁有實力喇.....
死儲爛儲先儲到嗰兩成首期期😅

引用:
原帖由 moneyIOU 於 2017-11-22 08:31 PM 發表

下年仲有幾期推出, 希望會拉高個呎價

hello, 我買左5座一房單位

股神: 巴菲特50億美元入股美銀 8月26日
陸東: 沽貨係傻仔 8月14日
陸東: 現時是人生中股票比重最高的時候 9月18日
劉央: 目前是撈底時機  9月19日
林一鳴: 繼續牛二 9月15日
曹仁超: 看好思捷 330,料年中前,其股價跌幅將會放慢,下半年股價將會走高。1月21日
引用:
原帖由 cnlam3 於 2017-11-23 02:29 PM 發表

hello, 我買左5座一房單位
👍🏻👍🏻我都係5座呀

引用:
原帖由 iris_haha 於 2017-11-23 09:44 AM 發表

下年仲有幾期推出, 希望會拉高個呎價
如無意外區內環境成熟、設施完善,尺價提升係一定,如果港鐵加埋班次就更理想,好多時出面既人都係覺得交通唔方便同設施者...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]