• 瀏覽: 259,415
  • 回覆: 969
  • 追帖: 28
係呀係呀, 各位街坊有機會認識ㄧ下, 多多提點呀🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 2gethertm 於 2017-11-21 10:35 AM 發表

師兄你咁熟路,一定鎖定目標邊間訂做傢俬最ok喇。
我朋友在福田那裡訂造全屋傢俱,說不錯,但沒有說那家好

我都係最關心幾時可以收樓…
始終要收樓其他野先可以process到!
雖然依家見佢係起到八八九九,但執漏同細清唔知會搞幾耐!
畢竟離關鍵日期都仲有半年,發展商會唔會咁好,提早咁多交樓!?
最怕佢見仲有大把時間,D工序拖慢黎做,慢工出細貨,擺到夠期先交樓咋!
有無師兄識工程部個邊,有小道消息?
同埋有咩誘因令發展商會提早交樓俾小業主?

引用:
原帖由 夢想之家 於 2017-11-21 02:42 PM 發表

畢竟離關鍵日期都仲有半年,發展商會唔會咁好,提早咁多交樓!?
最怕佢見仲有大 ...
對發展商應該係愈早收樓就愈好

引用:
原帖由 夢想之家 於 2017-11-21 02:42 PM 發表

最怕佢見仲有大 ...
我反而最關心嘅係屯門南站的出入口,係咪我估計嘅位置。

你地會搵裝修師父定設計公司??

引用:
原帖由 2gethertm 於 2017-11-21 10:00 PM 發表

我反而最關心嘅係屯門南站的出入口,係咪我估計嘅位置。
9成在湖景路,照政府的方針,屯門南站是為碼頭居民服務,
只有湖景路最接近碼頭中心地帶。以屯門站的長度大既200米,
所以到時兆禧輕鐵旁的天橋會拆掉變成其中一個西鐵出入口...

以上一切都是我的猜測

C兄C姐鄰居們大家好
終於有我地既貼!

引用:
原帖由 廚房扁扁的菠菜 於 2017-11-22 10:17 AM 發表

以上一切都是我的猜測: ...
我的估計同你都差唔多,只係覺得車頭正正係停在湖景路公園旁,而車尾會停在湖山籃球場旁(因為要照顧新屯中及富健的居民),同你一樣以上一切都是我的猜測

引用:
原帖由 royfung1987 於 2017-11-22 11:13 AM 發表

C兄C姐鄰居們大家好
終於有我地既貼!
有這個貼真係要多謝ss13297148ss師兄的開貼

引用:
原帖由 royfung1987 於 2017-11-22 11:13 AM 發表

C兄C姐鄰居們大家好
終於有我地既貼!
原來個個都好似我咁,等緊開post

引用:
原帖由 廚房扁扁的菠菜 於 2017-11-22 10:17 AM 發表

以上一切都是我的猜測: ...
我個AA話南站好大機會响漁市場同新華凍倉中間喎,不過我自己覺得兆禧站附近機會大d

引用:
原帖由 肥莎豬B 於 2017-11-22 01:43 PM 發表

我個AA話南站好大機會响漁市場同新華凍倉中間喎,不過我自己覺得兆禧站附近機會大d
起係漁市場個站就照顧唔到居民既需要,如果真係漁市場個位,
個站就會好大個,之後上面再起樓,到時就

引用:
原帖由 肥莎豬B 於 2017-11-22 01:43 PM 發表

AA說話不能盡信~出自30-11-2016大公報,「政府早年提出“屯門河美化計劃”,包括在屯門第44區悅湖山莊及龍舟棚側空地,興建主題式河畔休憩空間」,以中華白海豚為設計主題的河畔休憩空間,設有兒童遊樂處、長者健身角及太極廣場等設施。康樂及文化事務署表示,位處擬議發展地盤內的專線小巴站已完成搬遷工程,籌劃興建多年的主題公園可重新啟動。

真係感謝師兄

其實我一年前開過,但係被del左, 睇返資格先知我唔夠料開😂😂

Btw 因為我九龍搬入去, 好想了解下週邊配套, 想搵d師兄姐 照應下

我久唔久都會入去睇下佢個情況

聽上面d師兄講,會收返兩個爛地車場 雖然週邊環景會美好多,但另一邊就有d擔心泊車既位置啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]