• 瀏覽: 254,777
  • 回覆: 969
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 廚房扁扁的菠菜 於 2017-11-19 10:44 AM 發表

冇左爛地停車場會少好多泊車既位置
做河畔休憩空間,總好過政府收地來起樓吧!

熱賣及精選
唔知䨇寓多唔多人買來收租,或是自住呢?見之前好似好多人話買開放式單位來收租!

引用:
原帖由 2gethertm 於 2017-11-19 11:09 AM 發表

唔知䨇寓多唔多人買來收租,或是自住呢?見之前好似好多人話買開放式單位來收租!
應該自住居多

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-11-19 11:33 AM 發表

應該自住居多
希望唔好咁多收租客~租客多係麻煩友!

我發現南翼E單位有個安全漏洞!在走廊有隻窗(冇窗花)賊人可以爬入E單位

引用:
原帖由 2gethertm 於 2017-11-19 11:53 AM 發表

我發現南翼E單位有個安全漏洞!在走廊有隻窗(冇窗花)賊人可以爬入E單
咁都留意到?
差館係側邊怕乜啊!E座對正差館,佢哋24小時望住,點會有賊呀!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-11-19 12:01 PM 發表

咁都留意到?
差館係側邊怕乜啊!E座對正差館,佢哋24小時望住,點會有賊呀!
始終覺得走廊窗有窗花會比較安全啲,對小朋友都安全啲!

會所在Oct2017已經準備就緒

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-11-18 04:36 PM 發表

大家好,希望在這讓大家可以互相分享一下2GETHER 的最新消息

任何討論以理性和諧為原則
首先在這分享一下預計入伙日期

屋宇署資料顯示,八月份本港共有5個私宅項目正式落成。當中規模較大的項目為元朗「朗屏 ...
會唔會12月尾來個christmas收樓記呢?

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-11-18 08:28 PM 發表

本人屯門區長大,如果有業主對屯門陌生,本人盡力為大家分享屯門的一切!
師兄住開市中心?

請問知5知驗樓係幾錢呎呢?

引用:
原帖由 2gethertm 於 2017-11-19 01:02 PM 發表

師兄住開市中心?
住新墟近三十年

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-11-19 01:52 PM 發表

住新墟近三十年
咁要叫你一聲做大師兄

引用:
原帖由 Ah-hA 於 2017-11-19 01:50 PM 發表

請問知5知驗樓係幾錢呎呢?
出自25-01-2017頭條日報~

由於驗樓界無規管,無工程背景者也能入場分一杯羮。資深驗樓師詹濟南直指,近兩年開辦的新公司中,有老闆原職客戶服務,也有人從事電器業,「就算以前無受過訓練,都可以開公司,一樣有生意。」他指部分公司所撰寫的驗樓報告,已開始遭發展商漠視,「有些發展商甚至已經不肯跟進這些驗樓公司提出的樓宇問題,負責跟進的判頭,正眼也不理就走,連寫着單位問題的紙仔都懶得撕走。」

有公司雖然派新人驗樓,不過公司收費並不便宜,孫先生的公司幫客人驗樓,便收超過三元一呎,而且設最低收費約二千元,每當有新盤落成,業主相繼入伙時,孫先生更要一日驗足三至四個單位。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]