• 瀏覽: 19,337
  • 回覆: 149
  • 追帖: 20
大家儘量加碼買入,提出股份,到過戶處轉名,保存妥當,忘記買入。

熱賣及精選
撘嘴師兄, 請教一吓「轉名」似咩動作嚟架?

另外, 撘嘴師兄, 我想問問你意見, 我有14,000股#981,原本計劃上到$19時放出一半, 剛好可以全取投資本金, 然後按照你教導嘅做法, 提出股票, 忘記買入, 做法正確嗎?

廿五合一好快到

引用:
原帖由 Keymanc 於 2017-11-3 04:56 PM 發表

另外, 撘嘴師兄, 我想問問你意見, 我有14,000股#981,原本計劃上到$19時放出一半, 剛好可以全取投資本金, 然後按照你教導嘅做法, 提出股票, 忘記買入, 做法正確嗎?
提議你到$20+,放三成,拿回大部份本金,再提出,心理上你會較易適應

引用:
原帖由 搭嘴 於 2017-11-3 05:39 PM 發表

提議你到$20+,放三成,拿回大部份本金,再提出,心理上你會較易適應
多謝撘嘴師兄!

引用:
原帖由 Keymanc 於 2017-11-3 05:49 PM 發表

多謝撘嘴師兄!
大家努力!

引用:
原帖由 Keymanc 於 2017-11-3 04:56 PM 發表

keymanc兄……撘嘴兄……好波

由之前10合1........
已經進入忘記買入模式

我地他朝跟撘嘴師兄一齊等收成!

引用:
原帖由 搭嘴 於 3-11-2017 16:44 發表

大家儘量加碼買入,提出股份,到過戶處轉名,保存妥當,忘記買入。
樓主,甚麼是提出股份,到過戶處轉名,是甚麼意思?

引用:
原帖由 Win628 於 2017-11-3 09:15 PM 發表

樓主,甚麼是提出股份,到過戶處轉名,是甚麼意思?
提出股票証書,轉自己名下

引用:
原帖由 Keymanc 於 2017-11-3 09:03 PM 發表

我地他朝跟撘嘴師兄一齊等收成!
支持

算把啦

請問樓主現在買還遲嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]