• 瀏覽: 327,933
  • 回覆: 4
  • 追帖: 155
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-10-13 11:27 AM 發表

今日睇報紙見到有間apartment 剛成交$138K, check 下原來仲好鬼近大學,再check 下原來層樓六年新,2013年買入價$240K,
咁就唔見咗40%成十萬澳元,所以希望你地唔好怪我用任何語氣小啲agent介紹人買apartment, 亦好重語氣叫你地唔好諗apartments,
我真心同你地照顧個銀包~

...
想找接近Melbourne Monash College,大約10mins 步程,適合留學生住的,租一房或studio apartment,樓下有洗衣房那種。學校都有介紹housing ,但要AUD400 per week, 感覺比較貴。想自己找可以平少少。

請問市價大約多少錢per week?

和請問有沒有apps 或agent可以介紹?不嫌麻煩可以pm我,感激不盡🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-10-14 05:15 AM 發表

City studio 三百幾呎包水包gas係差唔多呢個價。你有冇上realestate.com.au 睇睇?
如果二百幾呎或以下,三百蚊唔使一個week, 都有好多選擇。
謝謝你,今天上了該網站看到些盤都ok, 留了message, 希望很快有答覆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-25 10:46 AM 發表

幫人睇樓睇得多,今次輪到幫自己個女睇佢計劃買的第一間屋。
請問這間屋大約幾多錢、價錢是否連地、離市中心車程大約多遠、大約幾多年屋齡?謝謝🙏

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-25 12:41 PM 發表

約六十萬澳元當然連地,距離CBD 約30 km, 四十年樓。
都幾貴下喎

請問海外買家購買commercial property是否不用繳額外印花稅?同埋是否可以買二手commercial property?好像無咩人討論這類物業,是否有些弊處或特別麻煩的地方?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]