• 瀏覽: 297,879
  • 回覆: 1,203
  • 追帖: 152
幫人睇樓睇得多,今次輪到幫自己個女睇佢計劃買的第一間屋。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-25 10:46 AM 發表

幫人睇樓睇得多,今次輪到幫自己個女睇佢計劃買的第一間屋。
請問這間屋大約幾多錢、價錢是否連地、離市中心車程大約多遠、大約幾多年屋齡?謝謝🙏

引用:
原帖由 寒冬幼小的妹妹 於 2020-1-25 14:10 發表

請問這間屋大約幾多錢、價錢是否連地、離市中心車程大約多遠、大約幾多年屋齡?謝謝🙏
約六十萬澳元當然連地,距離CBD 約30 km, 四十年樓。

大家新年快樂。

回覆 引用 TOP

早兩星期偶然在youtube 見到某澳洲華人在介紹怎樣選擇舊屋,佢自稱看過幾百間房屋,經驗豐富,而佢介紹的房屋外牆磚頭出現裂紋,佢就話原因不明,咁既驗樓知識都可以出片!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-25 12:41 PM 發表

約六十萬澳元當然連地,距離CBD 約30 km, 四十年樓。
都幾貴下喎

引用:
原帖由 寒冬幼小的妹妹 於 2020-1-25 16:26 發表

都幾貴下喎
三房唔貴啦,算平屋,成四千呎地。

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-25 10:46 AM 發表

幫人睇樓睇得多,今次輪到幫自己個女睇佢計劃買的第一間屋。10773065
請問是邊區?都幾好咁喎!

引用:
原帖由 mpt629 於 2020-1-26 23:42 發表

請問是邊區?都幾好咁喎!
點講得,俾你執咗,我個女又要揾過第二間。

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-26 10:24 PM 發表

點講得,俾你執咗,我個女又要揾過第二間。
😅咁都比你估到,哈哈哈! 恭喜發財呀!

引用:
原帖由 mpt629 於 2020-1-27 10:30 發表

😅咁都比你估到,哈哈哈! 恭喜發財呀!
我個女做得一年野冇乜錢,
主力揾平屋under 600k,
可以免stamp duty,
你要有同情心~

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2020-1-27 06:43 PM 發表

我個女做得一年野冇乜錢,
主力揾平屋under 600k,
可以免stamp duty,
你要有同情心~
淨係想知是Melbourne 的東南西北,近排係咪平左少少呢?

引用:
原帖由 mpt629 於 2020-1-28 20:45 發表

淨係想知是Melbourne 的東南西北,近排係咪平左少少呢?
哈哈,你六個月前問都仲係,依家~~~上升中~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yahoo888 於 25-1-2020 02:39 PM 發表

三房唔貴啦,算平屋,成四千呎地。
邊個suburb? $600k, 400 sqm, $1500/sqm, 地可以subdivide 嗎? 乜野zoning? 如果15km from CBD, 都幾正,當然east, SE,就更好。

引用:
原帖由 icantstop 於 2020-1-29 03:19 發表

邊個suburb? $600k, 400 sqm, $1500/sqm, 地可以subdivide 嗎? 乜野zoning? 如果15km from CBD, 都幾正,當然east, SE,就更好。
係東,東南,唔好話4000呎,依家6000呎地都唔一定可以subdivide, 間屋好舊,裝修要預十萬八萬,邊區唔講住~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]