• 瀏覽: 289,360
  • 回覆: 1,202
  • 追帖: 152
引用:
原帖由 HollyMia 於 2019-8-26 18:53 發表
CBD 都叫人買!聽你講P硬K

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-8-26 04:56 PM 發表

香港佬不會數學,來,就現在買house啦一手,你媽了個逼10年虧死你嗎個狗日的 傻屌。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-8-26 04:56 PM 發表

60萬買個 CBD 全款 投資回報率7%起步 每年在漲 你個傻屌買個house 不看看過去三年虧死多少人 傻逼兮兮的 撲街仔 老子cbd 十二套apt 每年租金四十多萬 你個撲街仔 house很牛逼嗎

回覆 引用 TOP

你繼續發窮惡,我開呢個post 係幫人遠離危機投資,我廿幾年前已經有CBD 物業,你吹少啲啦。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

對呀~

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
由於這裡不時出現搵食人士,
提供不實資料只求利益,
個個都話會上黎幫忙解決大家疑難,最多出現了兩三次沒生意就失蹤了,AA 又有樓房買賣律師又有,開個新account 就出來揾水魚~~~
我今天把此post 權限提高,希望可以防止此類用利益行頭的害群之馬在這裡出現,謝大家。

引用:
原帖由 Yahoo888 於 2019-8-28 11:18 AM 發表

由於這裡不時出現搵食人士,
提供不實資料只求利益,
個個都話會上黎幫忙解決大家疑難,最多出現了兩三次沒生意就失蹤了,AA 又有樓房買賣律師又有,開個新account 就出來揾水魚~~~
我今天把此post 權限提高,希望可以防止此類用利益行頭的害群之馬在這裡出現,謝大家。 ...
版主群已有留意有分身或可能AA 惡意攻擊的行為,甚至有廣告出現,樓主或版友需要協助,請隨時按「檢舉」,我們會馬上處理。

Canon EOS 6D,100D
EF 85mm F1.2L ll USM
EF 100mm F2.8L Macro IS USM
EF 16-35mm F4L IS USM
EF 24-70mm F4.0L IS USM
EF 70-200mm F4L USM
EF 100-400mm F4.5-F5.6L IS USM
EF 40mm F2.8
Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 di ii VC PZD
Kenko Ext EF 1.4X
引用:
原帖由 WYJIMMY 於 2019-8-28 13:54 發表

版主群已有留意有分身或可能AA 惡意攻擊的行為,甚至有廣告出現,樓主或版友需要協助,請隨時按「檢舉」,我們會馬上處理。
謝版主注視

回覆 引用 TOP

樓主我見某d地產商網站話5年5厘租金保障,係咪真?
同埋我睇簡介大學區好似唔錯
值得去投資嗎
小弟新手從未買過樓😅
按揭方面是用海外銀行幫我做的嗎?
因為香港樓價太貴了

引用:
原帖由 miyavi215 於 2019-8-29 10:09 發表

樓主我見某d地產商網站話5年5厘租金保障,係咪真?
同埋我睇簡介大學區好似唔錯
值得去投資嗎
小弟新手從未買過樓😅
按揭方面是用海外銀行幫我做的嗎?
因為香港樓價太貴了 ...
按揭問題我幫唔到你,銀行政策近幾年經常有變。每年5%保5年,是一般手法用你自己錢引你入局,樓價mark up 返10-20%先賣比你,如果是apartment 回報5%跟本唔算多,你應該問清楚on going fees, 之後實收幾多,再搜查同區全新及二手叫緊租金幾多,就估計到五年後你仲有冇五厘收,如果市場上有大量租盤即你到時要減租先去到貨,近大學係一個優點,但大學附近有非常多apartments 出租,他們的size 及租金叫價直接影響你物業,多做research 找出答案吧。香港樓貴同買外地樓投資係風馬牛,不要因為你覺得比香港平而買,如果物業在Melbourne 重災區如CBD, Southbank 之類地方,good luck!

回覆 引用 TOP

早晨各位,新人入場,多多指教

引用:
原帖由 萬家紅色流彈 於 2019-9-6 10:51 發表

早晨各位,新人入場,多多指教
Welcome

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]