• 瀏覽: 289,359
  • 回覆: 1,202
  • 追帖: 152
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2018-3-14 01:42 PM 發表

係好Q遠
即係house點都係首選😂

熱賣及精選
引用:
原帖由 Yahoo888 於 2018-3-14 09:26 AM 發表

係澳元計,石屎屋多數apartments, 有些townhouse也用作外牆,一般Melbourne屋是三層物料作外牆,外是磚中間木方,裡面石糕板,稱為brick veneer。至於section 32. 我唔明你想問咩,如果冇gas 入屋,可能前屋主全用 ...
Thx!
我會研究下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 移民小子 於 2018-3-14 15:58 發表

即係house點都係首選😂
咁又唔一定,佢問投資升值嘛,攞住400K, 如果揾到新屋又唔係在country, 咁當然唔買一房apartment, 但如果自住要方便又唔怕細又唔諗住賣,咪apartment囉。

回覆 引用 TOP

Yahoo888
請問如是投資收租 Apartment, 以下兩個盤有何Comments, 分別利弊.
Carlton - Encompass 2Room 向East 1carpark 700k
Doncaster East - The Seasons 2Room 向North 1carpark 650k
十分感謝.

有個澳洲地產代理說,隨著下半年加息及股市的不明朗,澳洲樓價將會明顯下跌,叫我快些賣掉物業,是否可信?

我剛買brisbane 樓 hsbc估價比買入價低 佢話個邊D樓跌緊

引用:
原帖由 kapikapi 於 2018-3-22 02:40 PM 發表

我剛買brisbane 樓 hsbc估價比買入價低 佢話個邊D樓跌緊
但澳元匯價嚟緊升定跌?

引用:
原帖由 移民小子 於 2018-3-22 02:46 PM 發表

但澳元匯價嚟緊升定跌?
應該跌

買楼是長遠投资或自用,不用太貼市。如果冲有扣税对冲 上落不大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kapikapi 於 2018-3-22 02:49 PM 發表

應該跌
我見過去兩年逢5月同12月都會跌
唔知嚟緊係咪都一樣

回覆 引用 TOP

長揸吾洗理升定跌

回覆 引用 TOP

以亞洲人的角度看,澳洲樓仍是平,只要在香港大陸賣一間,隨時可以在澳洲買返間全新仲大幾倍,所以一日有亞洲移民啲樓都唔會跌,apartment 供應過多地區當然例外,我自己留意的區域這三五年全部上升每年10-15%。

回覆 引用 TOP

我有間apartment, 在Windsor, Melbroune

如果賣出,有升值稅之外,還有那些支出??Agent 費用多少?

回覆 引用 TOP

黎緊會响澳洲買樓~
如果俾你揀買location好apartment定location 嘛嘛嘅house?
俾D意見呀^^

回覆 引用 TOP

我係MELBOURNE的新樓應該在7月交收, 請問新樓通常需要驗樓嗎? 有好介紹嗎?THANKS

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]