• 瀏覽: 315,189
  • 回覆: 1,307
  • 追帖: 94
唸起幾年前換樓時日日追哩個post,真係好懷念係屯門住既日子。可惜最後都因屋企原因搬左去第二區。

熱賣及精選
引用:
原帖由 上杉小太郎 於 2020-8-20 03:47 PM 發表

唸起幾年前換樓時日日追哩個post,真係好懷念係屯門住既日子。可惜最後都因屋企原因搬左去第二區。
以前呢到好多師兄姐,教識我好多上車知識,買定唔買,點樣升值快,有幸坐到最後一班2字頭既車,都係佢地比信心,上車過左ssd我四年前4字頭賣走換第二區了

以家出邊個問邊到賣新樓就一堆膠post, 再唔係乜都荃灣,永遠唔會討論邊個屋苑用家投資等注意既問題

引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-8-20 11:17 PM 發表

以前呢到好多師兄姐,教識我好多上車知識,買定唔買,點樣升值快,有幸坐到最後一班2字頭既車,都係佢地比信心,上車過左ssd我四年前4字頭賣走換第二區了

以家出邊個問邊到賣新樓就一堆膠post, 再唔係乜都荃灣,永遠唔會討論邊個屋苑用家投資等注意既問題 ...
小弟都係2013年年中開始浦香討地產版,亦都係2013年底成功上車,都係屯門2字頭樓價,果時地產版真係學到好多野,買左樓之後浦埋室內裝修版😬😬!2019年成功一開二。果時真係日日追屯門好友post

引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-8-20 11:17 PM 發表

以家出邊個問邊到賣新樓就一堆膠post, 再唔係乜都荃灣,永遠唔會討論邊個屋苑用家投資等注意既問題 ...
我記得以前地產版有幾個 叫中女社,黃老闆,雲在天邊等,好多勁人,分析又好,雖然觀點唔同,但都有point.好精彩。

引用:
原帖由 上杉小太郎 於 2020-8-21 01:15 PM 發表

我記得以前地產版有幾個 叫中女社,黃老闆,雲在天邊等,好多勁人,分析又好,雖然觀點唔同,但都有point.好精彩。
係呀 ,佢地分析會獨到之外,仲會講出點解要買同有好多數據對比,亦有睇樓團(唔係電視個堆)去介紹一些屋苑好壞處,當中學到呢少野,特別佢地講買近西鐵同屯門大西北部所以我先買疊茵,的確升幅跑贏曬其他司令我換樓成功

小弟同太太正計劃上車
並諗住而屯門為首選
對新屯門中心較有興趣
覺得佢有一定升值潛力
敢問各位師兄師姐
新屯門中心是否一個好選擇呢?

聽朋友講新屯中1-4座對開公園已落實會起3座公屋,
加上龍逸邨旁已起緊的, 將來屯門碼頭一帶勢必會更塞車
唔知現任區議員李家偉(96236249) 及盧俊宇(59730268) 等人可為居民做些什麼?

聽朋友講新屯中1-4座對開公園已落實會起3座公屋,
加上龍逸邨旁已起緊的, 將來屯門碼頭一帶勢必會更塞車
唔知現任區議員李家偉(96236249) 及盧俊宇(59730268) 等人可為居民做些什麼?

屯門好友最近如何,好多屋苑升番上去

引用:
原帖由 projectdicky 於 2021-3-16 08:17 AM 發表

屯門好友最近如何,好多屋苑升番上去
升哂了,上年8月加貨執到件屯碼筍嘢,而家成交價暫時帳面贏緊120萬,假設而家俾SSD掟貨也有賺。

引用:
原帖由 lga908 於 2021-4-12 11:34 AM 發表

升哂了,上年8月加貨執到件屯碼筍嘢,而家成交價暫時帳面贏緊120萬,假設而家俾SSD掟貨也有賺。
正,我買左第二區,租金回報高但就成交價無屯門升得勁

入手左豫豐花園

引用:
原帖由 lga908 於 2021-4-12 11:34 AM 發表

haha~ hi LANGA XD
估唔到香討屯門好友區都撞到你~今早聽汪生講知道你的事跡,恭喜哂^^ 我係(XX世昌) 唔知你記唔記得~
我都係聽上年汪生的呼籲響在2020復活節完成左我整個換樓計劃~

BTW , 恭喜咁多位屯門好友先^^

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]