• 瀏覽: 298,450
  • 回覆: 1,306
  • 追帖: 93
引用:
原帖由 ciob 於 2017-6-16 03:05 PM 發表

想買來投資,想知哪座哪些方向是貴價單位,哪些是平價車位,管理費多少錢,幾時做大維修?
高層貴低層平呢d一定 我諗要嚟投資或放租選D內籠裝修唔使大執嘅都唔錯
暫時未聽聞有大維修消息 換工程應該都攪一段日子
管理費大約$1.18/呎
希望幫到師兄

熱賣及精選
引用:
原帖由 WA654 於 2017-6-16 03:16 PM 發表

高層貴低層平呢d一定 我諗要嚟投資或放租選D內籠裝修唔使大執嘅都唔錯
暫時未聽聞有大維修消息 換工程應該都攪一段日子
管理費大約$1.18/呎
希望幫到師兄
謝謝師兄

引用:
原帖由 WA654 於 2017-6-16 03:03 PM 發表

我11年170萬嗰期錯過咗...
😖😖😖😖小弟既剛需黎得太遲
兩年幾前先上車ja......

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-16 03:51 PM 發表

😖😖😖😖小弟既剛需黎得太遲
兩年幾前先上車ja......
咁去年3月有冇好驚?

引用:
原帖由 metsukh 於 2017-6-16 03:53 PM 發表

咁去年3月有冇好驚?
有咩好驚。。。
驚左又唔會變得唔洗供,係唔係都供咁多
如果驚左係可以供少d, 我即時驚到腳軟

有冇屯門冷氣師傅介紹?

之前有師巳介紹個個太忙, 搵唔到人

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-16 04:23 PM 發表

有咩好驚。。。
驚左又唔會變得唔洗供,係唔係都供咁多
如果驚左係可以供少d, 我即時驚到腳軟
有好既心理質素好緊要,我07年尾買,08年就金融海嘯,其實冇乜感覺,反正要住,但有d03年買既同事就即刻賣樓博跌,現在都上唔返車

引用:
原帖由 metsukh 於 2017-6-16 05:31 PM 發表

有好既心理質素好緊要,我07年尾買,08年就金融海嘯,其實冇乜感覺,反正要住,但有d03年買既同事就即刻買樓博跌,現在都上唔返車
所以小弟都係果句, 上車先睇自己既能力, 再睇需要, 大部份人普通人(未上車果班), 第一句都淨係識講: 好貴!
同時再問佢儲左幾多錢, 可以夠膽死話你知: 都有幾萬蚊既....
真係要上車, 講真, 60~70萬係上到的, 當然只係得咁既數字, 就咪唸要咩咩新樓, 800呎果D啦~~
註: 2015年頭小弟都只係拿住60萬上車買300頭既單位仔

LM

引用:
原帖由 三叔通告 於 2017-6-16 01:12 發表

嗰個係馬神啩?
冇點追個帖。好似搞到好大件事
星堤兄都冇上黎了

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-16 05:51 PM 發表

所以小弟都係果句, 上車先睇自己既能力, 再睇需要, 大部份人普通人(未上車果班), 第一句都淨係識講: 好貴!
同時再問佢儲左幾多錢, 可以夠膽死話你知: 都有幾萬蚊既....
真係要上車, 講真, 60~70萬係上到的, 當 ...
想要住三房套700-800尺,多數都要換一次樓,除非老豆淨落好多

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-16 08:26 PM 發表

想要住三房套700-800尺,多數都要換一次樓,除非老豆淨落好多
小弟唔貪,兩公婆有4百來呎住就夠曬

引用:
原帖由 metsukh 於 2017-6-16 05:31 PM 發表

有好既心理質素好緊要,我07年尾買,08年就金融海嘯,其實冇乜感覺,反正要住,但有d03年買既同事就即刻賣樓博跌,現在都上唔返車
身邊有兩個朋友08╱11落車,當時賺十萬至六十萬,結果係以家各自迫番去父母屋企共五人住公屋,睇來上車無望

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-16 08:28 PM 發表

小弟唔貪,兩公婆有4百來呎住就夠曬
過多一兩年,層樓水脹船高,upgrade 上瓏門

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-16 08:30 PM 發表

過多一兩年,層樓水脹船高,upgrade 上瓏門
工作上冇呢個本事呢。。。
書又讀唔成。。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]