• 瀏覽: 305,631
  • 回覆: 1,306
  • 追帖: 94
引用:
原帖由 wan_11 於 2017-6-16 03:29 AM 發表

而家連屯門都升到過晒400萬…

真係唔知點上車了…

好彩細佬我之前膽粗粗唔理人勸,硬要上車咋…

而家叫我上,我都唔知可以點搞
好多同年齡既朋友而家都好頭痛…

p.s 好多老會員都無喺呢個post出現了…
我都好掛念佢地,講真4年前唔係望呢個post,我直情都唔會入屯門睇樓,同埋屯門友區係discuss算做長久,討論都較有價值及少aa post

熱賣及精選
咁掛住我地,報個到先

以前包括我外區入來既,覺得屯門又遠交通極唔方便,,一聽到入屯門但真係同一價錢買大百幾尺加埋樓齡同質素高,入來睇樓後就改觀,可能因為甘越來越多人入來買,身邊有好多人由接受市區,之後因為西鐵接受到元朗,最後入埋屯門天水圍置業,

基建既無必要提,真係太多,有人擔心將來交通問題,老實講我以家暫住大埔兩個月了,坐緊村巴出西九返工,日日吐露港開始塞車,返工計上落車日日都1小時有多,相對屯公大欖等塞車,呢到真係好嚴重,我相信亦都因為呢邊無交通基建亦無法改善,我以前住疊茵,40分鐘已經係荔枝角落車,巴士都係青龍頭後塞少少多五分鐘,

識買既寧願搬入屯元天,搭西鐵巴士村巴又得,甚至買架車假日先揸返屋企同父母食飯,好過日日因為為左住同家人區住舊屋,塞車返工,層樓又細又舊,甚至揀租住先等跌

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-16 08:10 AM 發表

以前包括我外區入來既,覺得屯門又遠交通極唔方便,,一聽到入屯門但真係同一價錢買大百幾尺加埋樓齡同質素高,入來睇樓後就改觀,可能因為甘越來越多人入來買,身邊有好多人由接受市區,之後因為西鐵接受到元朗,最 ...
朝早屯門公路有巴士專線,正常交通狀況下最多去到深井轉線位先會慢車,過左就順暢

反而楂車有時去到小欖已經開始慢車去到青龍頭過左三轉二位先順,仲慢

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-16 08:10 AM 發表

以前包括我外區入來既,覺得屯門又遠交通極唔方便,,一聽到入屯門但真係同一價錢買大百幾尺加埋樓齡同質素高,入來睇樓後就改觀,可能因為甘越來越多人入來買,身邊有好多人由接受市區,之後因為西鐵接受到元朗,最 ...
都係果句, 其實香港有幾大.....
屯門去好多地方都係1HR就會到, 都唔明點解仲有咁多人覺得屯門仲係鄉村地方....

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-16 12:37 PM 發表

都係果句, 其實香港有幾大.....
屯門去好多地方都係1HR就會到, 都唔明點解仲有咁多人覺得屯門仲係鄉村地方....
因為個觀念,停左係80-90年代成日話屯門塞車,又唔肯去睇下係未真,其實對我來講屯門交通好過好多地方,好多巴士可以直到。

報到

遲點機場繞道,屯門南站,再有機會公報埋新屯九鐵路,淨係消息都蓋過曬其他區,以家仲有少量四百頭屋苑兩房上車盤,真係好好把握,要等跌到三字頭既,相信最後只能慨嘆自己沒法把握

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-16 01:48 PM 發表

遲點機場繞道,屯門南站,再有機會公報埋新屯九鐵路,淨係消息都蓋過曬其他區,以家仲有少量四百頭屋苑兩房上車盤,真係好好把握,要等跌到三字頭既,相信最後只能慨嘆自己沒法把握
呢大半年黎真係升得好快,回想我去睇樓果時 (兆康),aa隨口講左有個340萬既單位,無啦啦後面有人多口講 : wa!!!!! 我賣左佢過世好了
aa即問:你係唔係真係放?
果下我真係笑死

想請教大家兆禧哪一座好d, 同埋有乜嘢要留意,謝謝

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-16 02:27 PM 發表

呢大半年黎真係升得好快,回想我去睇樓果時 (兆康),aa隨口講左有個340萬既單位,無啦啦後面有人多口講 : wa!!!!! 我賣左佢過世好了
aa即問:你係唔係真係放?
果下我真係笑死
我幾年前睇樓時吹淡風,二百零萬都吸引好多兆康業主放盤,我好記得當時有高層有裝都睇過2.3m有48x實尺,以家如果有,真係拎廿零萬做業主搶都似

我都多謝當年前業主賣疊茵比我,如果唔係邊會靠升值換到樓

引用:
原帖由 ciob 於 2017-6-16 02:42 PM 發表

想請教大家兆禧哪一座好d, 同埋有乜嘢要留意,謝謝
你想問邊方面好D?
8月開始全屋苑分階段換

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-16 02:57 PM 發表

我幾年前睇樓時吹淡風,二百零萬都吸引好多兆康業主放盤,我好記得當時有高層有裝都睇過2.3m有48x實尺,以家如果有,真係拎廿零萬做業主搶都似

我都多謝當年前業主賣疊茵比我,如果唔係邊會靠升值換到樓
我11年170萬嗰期錯過咗...

引用:
原帖由 WA654 於 2017-6-16 03:01 PM 發表

你想問邊方面好D?
8月開始全屋苑分階段換
想買來投資,想知哪座哪些方向是貴價單位,哪些是平價車位,管理費多少錢,幾時做大維修?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]