• 瀏覽: 305,633
  • 回覆: 1,306
  • 追帖: 94
引用:
原帖由 bbsuperbb 於 2017-6-14 05:17 PM 發表

我敢大膽假設屯門再過多10年會成為香港重要地區之一,無人會再帶有色眼鏡睇屯門!
但可惜大部份樓都有返咁上下年紀

熱賣及精選
瓏門!

其實要入貨,4年前揸三十零萬都夠,除左瓏門,400幾實尺屋苑大部份都未過三球,仲要有淡風比你慢慢揀同挫價,當時入既以家都水脹船高個個四五成curison位,要佢地放平4球樓下比用家九按上車真係超難

不過以家入來上車都未遲,大把基建排住隊完成,到時升值夠數咪換大單位upgrade,,或者保守既揸住個單位享受升值既安全感,同埋越供越輕鬆既事實

引用:
原帖由 bbsuperbb 於 2017-6-14 06:11 PM 發表

瓏門!
瓏門兩房宜家正正常常要七球。睇下出年幾時升到八球。

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-13 08:31 AM 發表
上一帖又爆左了.....等小弟繼續代勞開一個新帖比各位好友繼續討論召喚屯門好友繼續吹水、互相協助同研究樓市發展
感激!

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2017-6-14 15:37 發表

見到星封堤,就好懷念星堤兄了
我記得佢同人輸賭ccl指數
不過當然冇點追。但我企佢個邊
夠期分勝負未?應該大勝9條街

想問下屯門有無平靚正的裝修師傅介紹?

引用:
原帖由 gstyle757 於 2017-6-14 16:53 發表

到我解辣後, 都唔知仲換唔換到樓... 升得咁快
我仲有年幾先解辣。估價升左三份一有多。但應該換唔到咩野。
好明白師兄擔憂

引用:
原帖由 edbe 於 2017-6-14 07:14 PM 發表

想問下屯門有無平靚正的裝修師傅介紹?
利寶地下有間叫良景既唔錯,cf姓蔡

引用:
原帖由 metsukh 於 2017-6-14 07:20 PM 發表

利寶地下有間叫良景既唔錯,cf姓蔡
thx ching

支持屯門友👍🏻

報到

引用:
原帖由 herman_li 於 2017-6-14 07:13 PM 發表

我記得佢同人輸賭ccl指數
不過當然冇點追。但我企佢個邊
夠期分勝負未?應該大勝9條街
嗰個係馬神啩?

引用:
原帖由 ming2399 於 2017-6-14 05:35 PM 發表

但是大部分人都要出市區搵食,即使咁多基建都睇唔到有轉機,現時屯門樓市旺主因易上車。申利我住屯門、返工東九
好明顯唔止因易上車, 係因為大陸發展快, 再預期幾年後有機場人員同洪水橋返工, 屯天係食到應. 再遠就係東大嶼計劃, 或者河套都會影響到屯門樓價.
其實, 似你住屯門返九龍東工嘅人反而我覺我唔多.

引用:
原帖由 projectdicky 於 2017-6-14 06:14 PM 發表

其實要入貨,4年前揸三十零萬都夠,除左瓏門,400幾實尺屋苑大部份都未過三球,仲要有淡風比你慢慢揀同挫價,當時入既以家都水脹船高個個四五成curison位,要佢地放平4球樓下比用家九按上車真係超難

不過以家入 ...
而家連屯門都升到過晒400萬…

真係唔知點上車了…

好彩細佬我之前膽粗粗唔理人勸,硬要上車咋…

而家叫我上,我都唔知可以點搞
好多同年齡既朋友而家都好頭痛…

p.s 好多老會員都無喺呢個post出現了…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]