• 瀏覽: 269,553
  • 回覆: 1,661
  • 追帖: 106
引用:
原帖由 todayhomenet 於 2017-6-7 12:41 PM 發表

我搵天猫店,工程隊跟足,同工頭微信視頻攪掂。蘇0一次過買家電,網上約好安装,邊使十上十落?
你的方法真是非常好👌

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
THX

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2017-6-7 12:41 PM 發表

我搵天猫店,工程隊跟足,同工頭微信視頻攪掂。蘇0一次過買家電,網上約好安装,邊使十上十落?
恭喜你!遇到好的工頭,煩惱當然少得多!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 五星級租客 於 2017-6-8 09:06 AM 發表

sorry,錯人

回覆 引用 TOP

引用:

可否指點下係邊間?

引用:
原帖由 五星級租客 於 2017-6-8 09:06 AM 發表

我也恭喜你找到一个好的施工隊!在樟木头做装修的大部份是湖南,湖北佬,真係睇少一眼都變危樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五星級租客 於 2017-6-6 03:19 PM 發表

見到有版友提出中山樓市長遠必升,我有些想法想和大家討論一下。
2015年中我買入翠亨新區樓盤,毎平8000多,最後果批已經賣到每平23000。我其實當時也在香討推薦中山,看好深中通道會落實興建及刺激中山樓市上 ...
師兄,不買中山咁買邊到好,
有同事16年買中山樓,一百萬變三百萬,心都碎了,賺錢就是這樣容易,
起一條橋居然這麼值錢,人都瘋了,賺錢機會已被人奪去,
既然如此,中山樓有可能回頭到8000每平嗎?
機會是否一去不返?
仲有中山2嗎?

其實賺錢機會沒有被人奪去,只係睇你敢唔敢出手啫!表面上中山樓價已經升咗兩三倍,遠超當地人工增長,亦預先透支了深中通道的效應升幅,但內地樓市跟中央的政策掛鈎,深中通道放入五年計劃藍圖內,加上大灣區加持,中山長遠前景我仍然看好的,只是這個時候入貨的話,就要多考慮在大橋開通前的風險了。我個多月前也追了一套連租約的二手房,收租3厘半左右。個人意見,如果仍想買入,不妨留意下收租回報較好的二手住宅吧,防守性會強一點。

引用:
原帖由 五星級租客 於 2017-6-11 07:24 PM 發表

其實賺錢機會沒有被人奪去,只係睇你敢唔敢出手啫!表面上中山樓價已經升咗兩三倍,遠超當地人工增長,亦預先透支了深中通道的效應升幅,但內地樓市跟中央的政策掛鈎,深中通道放入五年計劃藍圖內 ...
樓主理性分析;以我長期留意中山樓市經驗,覺得長期持有還是可以的。 樓主擔心中山已透支深中通道事實應該唔會。  中山新領導群有長遠計劃,加上中央的大灣區概念,中山應該可以分一杯羹。 置於房產稅問題亦不用太擔心。 宜家先籌備, (雖然有時中央政策實行好快), 因為影響好多人,就算徵收應該唔會太離譜。 其實房產稅講左好多年, 我亦有一些受其害, 因為驚房產稅, 出手左一層好好的樓。回想, 因小失大。 雖然中央“樓系用來住,唔係炒” 但中央亦同時支持長期持有同租務市場。 當初投資中山做左好多功課, 因為可以投資的錢唔多,所以選中山。 一直好多人唔睇好,好彩宜家樓市反應唔錯。 不過老實講,本來就唔系話要賺好多, 就唔想比通脹食左D錢,而且現金系身邊好容易亂使。

宜家想投資的朋友要投入到錢要比以前多,但宜家前景比較明朗,好的樓都係可以謹慎入手。 二手好租
的都可以考慮,建議大家要投資報酬率高的二手可以考慮東區利和附近兩房,可攻可守。地點方便,比較好租, 租金也不會太差。 樓市回調有租金支持,最壞打算就係自住。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YMGK 於 2017-6-6 05:26 PM 發表

还在等中山楼市降价吗?告诉你,中山房价已经回不去了!http://zs.leju.com/news/2017-06-06/17026277781646431549248.shtml
真的回不去了。
多謝YMGK Ching 一直以來提供的報導,好有參考價值。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2017-6-7 12:28 PM 發表

我東區果間8000入市千呎屋,仲要賺返嚟。依家裝完修做緊迷你倉。所以揸到大橋起好先諗。。
Ching 住家做迷你倉報酬率好唔好?合法嗎?會唔會太麻煩。

P.S. 恭喜Ching,相信Ching 中山的投資回報不錯,因為你買親都係大單位。 同我一樣,都係一直睇好東區!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]