• 瀏覽: 18,023
  • 回覆: 36
  • 追帖: 3

Total 3份基金,全部蝕錢,全部已供完頭三年,現已停供,有人跟進但完全沒料到,你睇下蝕到,請各位幫手,比d意見
1.請問我應吾應該取消算,吾想再理 再供同埋比管理費.
2. 如果唔走應該點搞好,自己又唔熟。agent 又廢
3.依加走人係唔係 拎返 此部份之淨退保價值?
Thanks

3年、3份總數供左幾錢?

第3份睇落唔係蝕好多姐。

回覆 引用 TOP

退保都拎唔返現在個保單價值,年期未夠,會按尚餘年份扣
我都有份101,退既蝕7萬,你蝕少少算好,唔退就轉fund ,繼續救,如有錯,就指出

回覆 引用 TOP

未到期HiHi...wo
唔明點解買三份只供3⃣️年~
留一份繼續供,取消2⃣️份 all in股票La

回覆 引用 TOP

又係俾老仟AA昆…
俾佢地昆過之後,俾我發現
其實 根本唔使供啲乜嘢基金
畀佢綁死曬, 又要畀aa 賺佣金.

如果想買基金
你不如 開一個 MPF特別自願性供款
係另外一個account 唔使等65歲先攞得嘅
鍾意供共幾多錢又得 供供吓吾供又得,得閒攞出嚟又得.
銀碼最少每月 500蚊左右 講真嗰啲乜鬼嘢其他國家基金你得唔得閒走去日日望住佢先?
最直接買港股基金,恆指高位放曬擺保本低位就入

引用:
原帖由 高達進擊的婆仔 於 2017-6-8 11:38 PM 發表

又係俾老仟AA昆…
俾佢地昆過之後,俾我發現
其實 根本唔使供啲乜嘢基金
畀佢綁死曬, 又要畀aa 賺佣金.

如果想買基金
你不如 開一個 MPF特別自願性供款
係另外一個account 唔使等65歲先攞得&#2 ...
ahahhaha

好頂癮,仲激過條假專家。

個sales話,得閒攞出嚟又得嘅,草唔到錢架,會使晒呀。

回覆 引用 TOP

人地開咩戶口其實關D窮L 咩事呢窮L想搵條sales 睬吓都無人睬啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gundambird 於 2017-6-5 07:07 PM 發表

Total 3份基金,全部蝕錢,全部已供完頭三年,現已停供,有人跟進但完全沒料到,你睇下蝕到,請各位幫手,比d意見
1.請問我應吾應該取消算,吾想再理 再供同埋比管理費.
2. 如果唔走應該 ...
疑問
1  為何要買 3份 基金?

2  每份基金單的買入時間分隔多少月?

3  為何每一份只供頭三年,之後停供?

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
買水魚基金輸錢是必然
否則職員如何生存

銀行職員會偷錢
有牌銀行會說謊
金管局包庇銀行
引用:
原帖由 東亞老千 於 2017-6-9 10:36 AM 發表

買水魚基金輸錢是必然
否則職員如何生存
意即
所有買賣輸錢是必然
否則職員如何生存

你有沒有買米? 還是自己種?

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 領遵班子 於 2017-6-9 10:40 AM 發表

意即
所有買賣輸錢是必然
否則職員如何生存

你有沒有買米? 還是自己種?
-----------------------
花錢買投資服務,當然可以有要求,
當發現提供服務者比普通人更差時,
還花錢買這種服務?

銀行職員會偷錢
有牌銀行會說謊
金管局包庇銀行
做過不如錯過,錯過不如錯得多
很多聲稱投資專家都係靠“老點”
賺錢,我大膽講句:90%都係提
供一些自己都唔會買的產品。

銀行職員會偷錢
有牌銀行會說謊
金管局包庇銀行

回覆 引用 TOP

我係城市金戶口的靚女advisor好老實咁同我講佢自己投資嘅基金末試過贏錢,佢唯一有賺的投資項目係人仔定期

回覆 引用 TOP

我都好直接咁講話左比大家知,不非突話:

Disclaimer話香港係唯一嘅地方,d友仔只會人up又跟住up,贏左錢就周圍唱話自己投資點醒,輸左就化身做冇賴,賴3賴4。

回覆 引用 TOP

上面位兄台果真是香港之異類,無見過佢唱自己贏錢,又無見佢輸錢頼三頼四,究竟點解?唯一解釋就係佢窮到連仙股都買不起,所以跟本無任何投資經驗可以講

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]