註冊 登入

[海外置業] 泰國樓討論專區

本主題由 miss5 於 2018-4-12 11:07 PM 提升
引用:
原帖由 EstherAnne 於 2017-8-3 09:11 PM 發表

我都係第一次投資外國樓,首選係泰國,都係想搵d銀碼細d的,Unio自己都有睇過,但位置唔多理想。。日本就無考慮啦,因為日本樓resell政府會收重稅
在展銷會看?還是泰國看,操是操是否如果出租notting地點是否好點?

精選樓盤
引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 09:13 PM 發表

在展銷會看?還是泰國看,操是操是否如果出租notting地點是否好點?
今年年頭去過泰國睇,如果出租我覺得nh會好點

引用:
原帖由 EstherAnne 於 2017-8-3 09:21 PM 發表

今年年頭去過泰國睇,如果出租我覺得nh會好點
是否已經工程起了很多?

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 09:48 PM 發表

是否已經工程起了很多?
我年頭去既時候見到個地盤,就未起,不過2019年先收樓,應該未咁快

引用:
原帖由 EstherAnne 於 2017-8-3 10:23 PM 發表

我年頭去既時候見到個地盤,就未起,不過2019年先收樓,應該未咁快
UNio就起左好多?但路不好?

回覆 引用 TOP

好像後一個站有個現樓賣叫IDEO S115,大家點睇

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 10:44 PM 發表

好像後一個站有個現樓賣叫IDEO S115,大家點睇
呢个好似距離BTS好远

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-8-3 10:59 PM 發表

呢个好似距離BTS好远
說下年有個新站在間離叫距天鐵站BTS Puchao saming prai不到30米

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 11:07 PM 發表

說下年有個新站在間離叫距天鐵站BTS Puchao saming prai不到30米
咁我記錯左,sorry

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-8-3 11:18 PM 發表

咁我記錯左,sorry
個站未開的

剛search到年頭報紙😂😭The remainder of the Green Line extension may not be operational for a further two years. This is due to a lack of funding despite construction being completed. Just the electrical and communication systems are left to be put in place. After BTS Samrong, the next stops will be Pu Chao Saming Prai, Erawan Museum, Navy Academy, Samut Prakan City Hall, Srinakarindra, Phrak Sa, Sai Luad before the Green Line terminates at the Kheha Samut Prakan housing projects. The terminus station will include a car parking area to hold up to 1,200 vehicles.

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 11:21 PM 發表

個站未開的

剛search到年頭報紙😂😭The remainder of the Green Line extension may not be operational for a further two years. This is due to a lack of funding despite construction being c ...
D 站會唔會爛尾😥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 11:21 PM 發表

個站未開的

剛search到年頭報紙😂😭The remainder of the Green Line extension may not be operational for a further two years. This is due to a lack of funding despite construction being c ...
即是那个新站兩年內都未能通車

回覆 引用 TOP

所以之前我冇買Excel groove嘅其中一个原因,因佢个站要3年后落成,我宁願㨂个现成嘅車站,又快3年收楼

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-8-3 11:26 PM 發表

所以之前我冇買Excel groove嘅其中一个原因,因佢个站要3年后落成,我宁願㨂个现成嘅車站,又快3年收楼
對,不過好處已經係現樓我,見到有放租網有但係租金唔高。個站我諗至少要三年, 但係如果個站出咗都應該幾方便,咁樣都好似好過2020年收樓嘅樓花。

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 11:28 PM 發表

對,不過好處已經係現樓我,見到有放租網有但係租金唔高。個站我諗至少要三年, 但係如果個站出咗都應該幾方便,咁樣都好似好過2020年收樓嘅樓花。
佢咩價錢

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。