註冊 登入

[海外置業] 泰國樓討論專區

本主題由 miss5 於 2018-4-12 11:07 PM 提升
引用:
原帖由 唐門六道G妹遊戲 於 2017-6-8 11:59 AM 發表

我都頂唔順咁熱地方
ME TOO

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 jaye1122hk 於 2017-6-7 10:11 PM 發表

近排見到近bearing 有個樓盤價錢好吸引,叫unio sukhumvit 72,大家點睇
之前有 Ching 係第二個 post 話睇過呢個盤。叫人 google 周邊環境先。 發現周邊好似鄉下小路,街燈都無,夜晚真係唔夠膽自己行返屋企,怕比人打劫完都無人知。另外一個 Ching 就話有泰國同事話果條路落雨會水浸。老實講去外地買樓唔差個少少,搵條大路人多D都安全D。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leona 於 2017-6-7 11:28 PM 發表

請問師兄買入咩價錢? 呎數?租金如何? 易出租嗎?
是4年前買入的,價錢分別是170萬/580尺,120萬/370尺,185萬/590尺,現在收$10000,$7000和$11000.
現在找租容困難很多。

我剛買了unio s72,个外國agent話由楼盘去大街250米,会在落成后發展商会修整嗰條小路

雖然係曼谷边缘,但以性價比來說是不錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-6-26 05:41 PM 發表

我剛買了unio s72,个外國agent話由楼盘去大街250米,会在落成后發展商会修整嗰條小路
你自己上 google 都知道幾遠啦,駛咩又話外國 agent 講呀!同埋通常要計去BTS站距離,個外國agent就計去大街。都幾得意 😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-6-26 05:41 PM 發表

買左幾錢幾大?有無睇樓團?

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 07:05 PM 發表

買左190万銖,27平米,冇睇楼團

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cupnoodlescat 於 2017-8-3 07:05 PM 發表

我上网单撈左佢現场的样辦房相片,可以俾你參考下

Excel groove III 都变相加左價,原先有3年租金回赠,而家冇左

又有新post !! 我自己買左Notting Hill 520K 26sq.m

引用:
原帖由 kevin1982 於 2017-8-3 07:16 PM 發表

又有新post !! 我自己買左Notting Hill 520K 26sq.m
我自己留意緊d細兩房🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-8-3 07:11 PM 發表

我上网单撈左佢現场的样辦房相片,可以俾你參考下
好丫thanks.
你有冇飛去睇咗現樓先買定係冇睇就買?

引用:
原帖由 idaleungwm 於 2017-8-3 07:13 PM 發表

Excel groove III 都变相加左價,原先有3年租金回赠,而家冇左
Excel個發展商上網找過資料好似得幾年經驗起初資本有小所以有點怕怕

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。