• 瀏覽: 21,654
  • 回覆: 123
  • 追帖: 2
小弟間舊居屋2013年頭以「創新高」呎價賣出,之後1年個市跌左5%。但今日個價比當日貴25%

有樓喺手D人望升,等上車D人望跌,我係有樓自主嘅人,唔知升好定跌好

引用:
原帖由 hsgg 於 2017-4-25 11:44 AM 發表

真係就爆,救得一個得一個
租住等跌先入貨啦
好係就快升爆!

回覆 引用 TOP

姐係要升啦

回覆 引用 TOP

爆升pls

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arthurking1 於 2017-4-25 06:07 PM 發表

有樓喺手D人望升,等上車D人望跌,我係有樓自主嘅人,唔知升好定跌好
初購入時當然唔想佢跌啦,
當過了十幾二十年,
個仔大了想買樓時當然想樓價跌,
常識來的。

不寄他人先寄我.
應緣我是別茶人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MIDMO 於 2017-4-25 05:35 PM 發表

窮鬼永遠用自己窄到爆嘅荷包去秤個市埸
我殘忍D講一句
你燶咋。大把人好有錢
你買唔起唔代表貴
係你無撚用又窮咋!
如令任何人不快,請勿對號入座
笑了

引用:
原帖由 毛毛手 於 2017-4-25 05:56 PM 發表

小弟間舊居屋2013年頭以「創新高」呎價賣出,之後1年個市跌左5%。但今日個價比當日貴25%
換碼無問題。沾空等夾爆

紙幣陰司紙化,量寬之下,打工仔一定是最遲受惠的一群, 亦即是受苦的的一群.
引用:
原帖由 小西折災 於 2017-4-25 09:32 AM 發表

如果連居屋都創新高, 即係樓市就快見頂大跌, 大家做好心理準備..

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20170424/bkn-20170424160355401-0424_00842_001.html

居屋愈賣愈貴,最新紀錄已逼近9球價位成交。中 ...
一早已現!

不過是中國式一年內大升7,8成的升災!

淡淡經常睇錯市,所以幻想會是跌囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mascay 於 2017-4-25 18:32 發表

換碼無問題。沾空等夾爆
今日換左間市區地鐵站3房1套私樓,裝修等入伙。

引用:
原帖由 毛毛手 於 2017-4-25 06:42 PM 發表

今日換左間市區地鐵站3房1套私樓,裝修等入伙。
師兄當然望挾升至升爆啦!

不寄他人先寄我.
應緣我是別茶人.

回覆 引用 TOP

熱烈預祝居屋四萬蚊呎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siuboatboat 於 2017-4-25 06:31 PM 發表

笑了
我說真的,無意傷害他人,正如我見九站西半D天價,自己買不起不要説貴,有成交就係市埸價,只能怪自己暫時未有能力買得起,不要怨人家買貴晒個市埸

引用:
原帖由 MIDMO 於 2017-4-25 06:55 PM 發表

我說真的,無意傷害他人,正如我見九站西半D天價,自己買不起不要説貴,有成交就係市埸價,只能怪自己暫時未有能力買得起,不要怨人家買貴晒個市埸
師兄說的是,
銀行估價都是以最新成交價作準的。

不寄他人先寄我.
應緣我是別茶人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MIDMO 於 2017-4-25 06:55 PM 發表

師兄,其實我同你睇法一樣😊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]