• 瀏覽: 21,478
  • 回覆: 123
  • 追帖: 2
越賣越有,邊有得跌,升市社會才穩定。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小西折災 於 2017-4-25 11:02 AM 發表

用8m買居屋, 我又等睇佢撻訂呀...
舊樓收購價16k up,大把重建戶揸千萬現金,要買番同區呀!

撻左重售都係新高!

回覆 引用 TOP

政府唔再容許樓市爆煲,香港經歷了一次慘痛教訓,不會再來第二次。政府表明,買唔起香港樓,轉投國內買樓生活也不錯。香港人自求多福吧!

引用:
原帖由 美心 於 2017-4-25 11:25 AM 發表

政府唔再容許樓市爆煲,香港經歷了一次慘痛教訓,不會再來第二次。政府表明,買唔起香港樓,轉投國內買樓生活也不錯。香港人自求多福吧!
中國香港,法國巴黎,英國倫敦,美國紐約,大都會樓價只會越來越貴!

大都會嘅轉化,汰弱留強係定律!

要留低,就要買物業!

唔買後果就係遷徙內陸!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 美心 於 2017-4-25 11:25 AM 發表

政府面對現實啫。

引用:
原帖由 tcchana 於 2017-4-25 11:35 AM 發表

政府面對現實啫。
正苦已暗示得好清楚,汰弱留強,弱者遷徙內陸浸溫泉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小西折災 於 2017-4-25 09:32 AM 發表

如果連居屋都創新高, 即係樓市就快見頂大跌, 大家做好心理準備..

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20170424/bkn-20170424160355401-0424_00842_001.html

居屋愈賣愈貴,最新紀錄已逼近9球價位成交。中 ...
升災前夕!

回覆 引用 TOP

真係就爆,救得一個得一個
租住等跌先入貨啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 50283593 於 2017-4-25 11:37 AM 發表

正苦已暗示得好清楚,汰弱留強,弱者遷徙內陸浸溫泉!
正是

回覆 引用 TOP

居屋破頂完 之後到同區私樓追落後了。睇路呀。

8球呢個價都仲喺平, 不出今年尾肯定升過千萬。  香港地少人多, 北水不停湧入購買香港資產, 優質地區嘅樓價根本無可能跌, 最多只會升到某ㄧ個高位升勢只會慢慢停下來, 想跌, 發夢都無咁早!

奧運站 8百零萬三房,差不多啦

回覆 引用 TOP

買地段

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff88 於 2017-4-25 11:53 AM 發表

居屋破頂完 之後到同區私樓追落後了。睇路呀。
奧運太低水了!

兩房八球幾咋!

四小蟲都七球幾啦!奧運class地段高好多呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小西折災 於 2017-4-25 09:32 AM 發表

如果連居屋都創新高, 即係樓市就快見頂大跌, 大家做好心理準備..

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20170424/bkn-20170424160355401-0424_00842_001.html

居屋愈賣愈貴,最新紀錄已逼近9球價位成交。中 ...
追落後咋傻仔
你等着俾人夾死

弓起業主!賀起業主!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]