3800 保利協鑫 同盟會

引用:
原帖由 Thesheep1 於 2017-6-2 09:39 PM 發表

袋袋平安好過,而家Rsi已達超買,隨時調整! 玩一、二日食糊好過 (*‾︶‾*)
你就好,我唔得閑成日mon住個市,到睇返又未必啱價出入唔到,所以無做短炒或daytrade

熱賣及精選
引用:
原帖由 Al-Qaida 於 2017-6-2 09:48 PM 發表

你就好,我唔得閑成日mon住個市,到睇返又未必啱價出入唔到,所以無做短炒或daytrade
用手機睇咪得羅,我係競價時段已賣出隻386, 個價做$6.44 oh.. yeah

別 人 笑 我 太 瘋 癲.我 笑 他 人 看 不 穿

回覆 引用 TOP

請問各位俾意見我/幫忙分析下🙏🏻🙏🏻

我於2015年用1.64購入40000股03800保利
而家跌到0.81
我應該蝕斬定繼續長揸等升番?

我唔太識股票,當初第一次買聽左呀媽講,點知一買就跌到今日0.81

引用:
原帖由 樓下泛黃的採購 於 2017-6-6 02:46 PM 發表

而家跌到0.81

我唔太識股票,當初第一次買聽左呀媽講,點知一 ...
楂住先啦,已過左止蝕時候好耐啦,等股災黎時,有錢可以溝下,楂多2年希望升返,不過隻野冇股息,D基金唔會買佢!希望政策鼓勵太陽能,咁就C兄有運行,依家盈然處於產能過剩階段

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓下泛黃的採購 於 2017-6-6 02:46 PM 發表

而家跌到0.81

其實好似樓上師兄話齋好多位過晒,可做嘅都唔多! 始終光伙行業同油價有關係,油貴呢d龍頭就會升!

等錢洗就無得揀賣左佢無眼睇。 唔等錢洗又唔想或者無錢加注就同佢繼續談戀愛,橫掂都一齊左兩年。 有d閑錢嘅就可考慮下加注溝平d成本價。

不過,呢個真系要自己行量財政狀況! 兼且討論區講野無責任㗎,自己量力而為吧!

週綫

日綫

回覆 引用 TOP

我0.94 in, 都係0.83到止蝕。。本身諗住短線偷雞,不過勢色唔對走人

買股票最緊要識得止蝕,我有個friend係$1.72買左14萬股,前二年買冇止到,搞到依家仲楂住!

今次保利跌係油平,但係我認為係川普取消巴黎氣候恊議,連美國都唔支持新能源,咁新能源何去向從呢?

前2日買左1818, 琴日沽左,走左轉!幾好味

引用:
原帖由 Thesheep1 於 2017-6-8 07:06 PM 發表

前2日買左1818, 琴日沽左,走左轉!幾好味
1818 會等好位再入,今次轉左玩基建股,希望走多轉

引用:
原帖由 Evercani 於 2017-6-8 08:27 AM 發表

我0.94 in, 都係0.83到止蝕。。本身諗住短線偷雞,不過勢色唔對走人
呢個就系股票好玩之處
你覺得唔對路 止蝕鬆人
又有人會覺得價位啱衝入博反彈

所以自己鐘意點玩都得!

回覆 引用 TOP

嘩……$0.77

回覆 引用 TOP

我均價1.13,今日終於放左了...

回覆 引用 TOP

引用:

而家跌到0.81

小弟都係15年尾買,渣到今日終於放了,呢隻股玩唔過

引用:
原帖由 Thesheep1 於 2017-6-8 07:11 PM 發表

1818 會等好位再入,今次轉左玩基建股,希望走多轉
唉,琴日買左1800 $10.22, 今日跌穿支持位,見勢色有D危,係$10.18 止左,輸4格,過一陣,真係急插到$10.10  

今次買佢有D失敗,冇做好功課,下次要加倍留意……唉……

今日再睇跌到0.76
真係無眼睇無心機唔想理😭

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。