• 瀏覽: 353,112
  • 回覆: 82
  • 追帖: 17
本主題由 lvan1747 於 2021-4-29 10:41 PM 提升
新手報到

香港是一個悲情城市,只有所謂言論自由,卻沒有沉默的自由。
討論變為喧鬧,只有立場,沒有真相。
非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...
熱賣及精選
引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2017-4-1 18:59 發表

新手報到
此帖新手,金融區老手

引用:
原帖由 lvan1747 於 2017-4-1 07:52 PM 發表

此帖新手,金融區老手
你太耐無出帖D人忘記左你吧了,你既回報才是最強個個。我純粹都係搵野玩下吧了...

非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...
引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2017-4-1 20:15 發表

你太耐無出帖D人忘記左你吧了,你既回報才是最強個個。我純粹都係搵野玩下吧了...
銀兄多分享。

引用:
原帖由 lvan1747 於 2017-4-1 09:54 PM 發表

銀兄多分享。
客氣客氣。

點解收曬之前的置頂 post ?

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 領遵班子 於 2017-4-2 12:03 發表

所以有此帖綜合及保留。

[ 本帖最後由 lvan1747 於 2017-4-2 12:59 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 領遵班子 於 2017-4-2 12:03 PM 發表

因為太多置頂帖,影響觀感。我篇都下左架。

超新手報到

引用:
原帖由 minions2016 於 2017-4-5 16:50 發表

超新手報到
見你個多月了,歡迎。

引用:
原帖由 lvan1747 於 2017-4-5 05:19 PM 發表

見你個多月了,歡迎。
想學下野, 增值一下

引用:
原帖由 minions2016 於 2017-4-5 17:47 發表

想學下野, 增值一下
我知道你很正面及努力。
回報很好。加油。

新手路過報到

HI, 我都想跟各位師兄學吓嘢,請多多指教。

之前一直無理MPF,因為根本無從入手,又一直無睇財經新聞(其實一睇就好暈),好似完全唔關自己事咁。直到最近先醒覺原來滾下滾下,MPF都成幾十萬啦,真係要開始認真理下佢。

今朝想搵下資料認識多啲MPF,結果搵到下以網頁,可能對咁多位師兄無乜太大意義,但我呢啲新手或者係一個開始。

https://www.investcoo.com/投資mpf的5個建議/

引用:
原帖由 rno 於 2017-5-10 12:59 PM 發表

HI, 我都想跟各位師兄學吓嘢,請多多指教。

之前一直無理MPF,因為根本無從入手,又一直無睇財經新聞(其實一睇就好暈),好似完全唔關自己事咁。直到最近先醒覺原來滾下滾下,MPF都成幾十萬啦,真係 ...
認真處理係好事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]