• 瀏覽: 2,858
  • 回覆: 32
引用:
原帖由 Realtorking 於 2016-11-17 02:22 PM 發表

你連加護幾錢都未知,其實你買過樓未?
我只係睇到特色雙連都做到1348萬,一間唔使675萬,如果唔特色個d拆開來賣,咪要劈到500萬

熱賣及精選
引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 03:01 PM 發表

如果咁計,你間爛鬼村屋值幾錢?
直頭冇人要啦

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 03:01 PM 發表

如果咁計,你間爛鬼村屋值幾錢?
值錢就唔駛唱淡啦!

[ 本帖最後由 自我的獅子 於 2016-11-17 03:21 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 03:16 PM 發表

一則更正!正確係博士媽媽的屋

博士等....等....等 緊機會上車
裙腳仔夠鐘飲奶啦

劈價潮由太古漫延到青衣,下一站東涌,青龍頭、元朗屯門、最後先到嘉湖

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 02:53 PM 發表

我只係睇到特色雙連都做到1348萬,一間唔使675萬,如果唔特色個d拆開來賣,咪要劈到500萬
睇?

但你有冇買?定又係紙上談兵

引用:
原帖由 Realtorking 於 2016-11-17 05:46 PM 發表

睇?

但你有冇買?定又係紙上談兵
把刀跌緊落來,邊個咁傻去接?

美聯物業陳梓彬表示,粉嶺牽晴間7座低層H室,建築面積522方呎,實用面積384方呎,兩房間隔,以418萬元易手,建築呎價8,008元,實用呎價10,885元,低市價3%。買家為一名上車客,見價格吸引,故爽快拍板入市。原業主1998年7月以167.964萬元購入,獲利250.036萬元,升值1.5倍。

11000 實呎都叫平 ?

我就甘睇, 實呎10886,貴過哂9成, 平係邊?

牽晴間(英文:Dawning Views)位於新界粉嶺一鳴路23號,為一個由恆基兆業地產有限公司發展的私人屋苑,提供2688伙住宅單位,以單位數目計算,於粉嶺區內之規模僅次於花都廣場 (2710伙)。屋苑自設5萬呎會所及小型商場,而屋苑外亦設有巴士站及小巴站,距離港鐵粉嶺站則約10分鐘步程,途經粉嶺公路及百福田心公園。

又新高

粉嶺地點已經夠衰,仲要行10分鐘先到鐵路站,17年樓,但都要呎價10885, 仲話低市價3 percent. 就係垃圾之最。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]