• 瀏覽: 14,217
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2016-11-17 11:49 AM 發表

除左換樓客

沒有其他客源
換樓客要先比15%稅,又要一半首期,現樓又跌緊,呢個時候換樓煩過乜,應該絕跡一手市場

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 11:47 AM 發表

樓呢度好多人有,無需要晒,晒出黎獻醜啫。

係包博士唔覺意爆響口自己同媽咪住村屋仲洋洋得意…

你又租緊邊度? 交幾錢租? 分享下
我就無用啦,無樓收租.不過唔使交租.
又無同阿媽住.所以無得分享.咁人哋同阿媽住又關你乜事.
同阿媽住唔好咩,孝順仔洋洋自得唔啱咩.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 11:50 AM 發表

我以為業主應該明,係AA冇擁有過物業所以唔明,有錢佬一炮過買唔睇利息升跌㗎,呵呵
呢個係居屋呀!唔敢回應?

兆麟苑未補價實呎撲6400元 膺屯門居屋王 http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20161116/s00003/1479286174988

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 12:02 PM 發表

三十幾歲人痴阿媽住無話唔得,仲幾好添。無樓你都要焗住架啦。

但無樓學人講樓市唱淡,得淡笑啫。

你就好啦,又唔使交租,可否分享下點解咁好嘅?
我哋D 五 六十後有樓容乜易吖.黃金歲月.得一層自住樓.
因要養家所以無能力買多層樓收租咁囉.

如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 12:04 PM 發表

呢個係居屋呀!唔敢回應?

兆麟苑未補價實呎撲6400元 膺屯門居屋王 http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20161116/s00003/1479286174988
搵埋公屋呀
依家講緊正常大部份私樓市場呀

引用:
原帖由 wahtin 於 2016-11-17 11:55 AM 發表

我就無用啦,無樓收租.不過唔使交租.
又無同阿媽住.所以無得分享.咁人哋同阿媽住又關你乜事.
同阿媽住唔好咩,孝順仔洋洋自得唔啱咩.
孝順無問題,同呀媽住都無問題

但係睇錯市害人年年租樓就絕大問題

[ 本帖最後由 自我的獅子 於 2016-11-17 12:09 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 12:06 PM 發表

孝順無問題,同呀媽住都無問題

但係睇錯字害人就絕大問題
睇錯乜嘢字呢?

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 12:06 PM 發表

搵埋公屋呀
依家講緊正常大部份私樓市場呀
居屋住戶掃樓唔敢面對?

有錢佬買樓又唔敢面對?

樓供應就係咁多,邊個買都一樣,賣一間少一間

引用:
原帖由 wahtin 於 2016-11-17 12:08 PM 發表

睇錯乜嘢字呢?
要年年租樓睇錯市呀!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]