• 瀏覽: 14,285
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
新地樓就ok嘅 其他就...

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 09:20 AM 發表

如果文化水平使到人不懂何為正常言語和攻擊分別,會體諒,就像街上經紀一樣,食煙打交爆粗,除此外,乜都冇
同意,怪不得此行業被人看扁,呵呵

減,你估下荃灣西開價幾多

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 09:20 AM 發表

如果文化水平使到人不懂何為正常言語和攻擊分別,會體諒,就像街上經紀一樣,食煙打交爆粗,除此外,乜都冇
文化水平當然唔同
幾廿歲人仲要痴老豆老母住,小弟做唔出

雁好AA話一家人一定要分開住,收入低就叫老豆老母俾錢,或者按埋層舊樓咪買到新盤囉

看好的師兄為何不大手入新盤?你們不相信跌,為何不賺這些必賺的錢?

引用:
原帖由 占尖88 於 2016-11-17 10:23 AM 發表

雁好AA話一家人一定要分開住,收入低就叫老豆老母俾錢,或者按埋層舊樓咪買到新盤囉
AA最喜歡折散人家庭.
結婚要搬出去住, 要買樓.
離婚要分開住, 要買樓.

為何不可
結婚與家人同住, 不用買樓.
離婚住回完本屋企, 不用買樓.
反正無幾多個本土香港人會生仔. 會生仔的新香港人則已有公屋

引用:

同意 X 2

咁都唔係人身攻擊..我都唔知係咩

成個小學雞咁,又冇分析...
只係人身攻擊,問心說話上有冇骨先啦

引用:
原帖由 ck360913 於 2016-11-17 10:52 AM 發表

AA最喜歡折散人家庭.
結婚要搬出去住, 要買樓.
離婚要分開住, 要買樓.

為何不可
結婚與家人同住, 不用買樓.
離婚住回完本屋企, 不用買樓.
反正無幾多個本土香港人會生仔. 會生仔的新香港人則已有公屋:sm ...
非常贊成你睇法,最好痴/租足一世唔好買

引用:
原帖由 Marktcs 於 2016-11-17 09:12 AM 發表

其實事分兩頭想,為何政府不段出招,上年年中全城恐嚇但樓價都只跌得7個月就急速反彈,其實會否現樓價基本就未反映市價呢?何為市價,就係現價好多都買得起。只係某類人想住希望樓價跌三,五成來做就財富轉移的人日日 ...
買得起好難定義,四百萬買五百實呎,同四百萬買一百實呎好唔同.
同樣都叫買得起.平均十萬一呎都買得起,不過買得40呎.
到時發展商將個厠所起喺張床下面.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
AA成日講野冇邏輯,咁高成本去賺過2厘租金回報,當香港投資者同大陸投資者都係白癡

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]