• 瀏覽: 14,324
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
理性討論,條數咁計,依家新盤投資者已經完全消失,剩下首置客,叫得首置客,當然樣樣慳,首期又唔係好夠,見你發展商提供二按幫上會,咁先唔買二手去買一手。

好啦,個AA佬通常咁琨你,頭三年發展商提供p-3,但三年後改成p,咁你三年後求其樓價升二成,就可以成舊轉按給銀行,做正常p-3.1乜乜乜..

但依家彭一聲加辣,又計數啦,萬一,三年後層樓唔升要跌,咁咪捱三十年貴息
仲要下年之後進入加息周期,每年百分百加幾次息,三年後咪要供最少七厘息
咁大件事,到時要捱發展商冇p-的貴plan,又唔可以轉去銀行,又要捱高息,又要地方細,又要樓價跌..

咁,計唔掂數哦,新盤搵鬼買囉,所以之前咁多落訂都集體撻訂啦,你哋話係唔係?

熱賣及精選
諗諗下,今年如果賣了萬幾二萬個新樓,大部份係做發展商按揭的話個班人,都咪話唔驚,樓價跌二成就負資產又要捱貴息。

粉絲出現啦

好多鬼想買,我係其一。

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 10:59 PM 發表

粉絲出現啦
粉絲到.
聽日準時候教.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:
原帖由 wahtin 於 2016-11-16 11:03 PM 發表

粉絲到.
聽日準時候教.
加油!

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-16 10:58 PM 發表

你真係好勤力.... 等大家溫故知新一下包博士的偉論先

佢實在太擔心個市繼續升會被老細紥棍,算啦!

香討五毛四存加  還我純淨香討
引用:
原帖由 clogalaxy 於 2016-11-16 11:03 PM 發表

好多鬼想買,我係其一。
勇者無懼,型!

引用:
原帖由 kakitwong0909 於 2016-11-16 11:05 PM 發表

佢實在太擔心個市繼續升會被老細紥棍,算啦!
吹升就就經紀佬啫,睇跌都有老闆?梁振英呀?

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 11:05 PM 發表

勇者無懼,型!
想,但買唔到,因為唔夠首期

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2016-11-16 11:06 PM 發表

想,但買唔到,因為唔夠首期
申請公屋囉,好多人都係咁啫

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 11:07 PM 發表

申請公屋囉,好多地產行業中人都係咁啫
我月入要減九成先夠資格申請

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 11:06 PM 發表

吹升就就經紀佬啫,睇跌都有老闆?梁振英呀?
係呀!五毛!幫你手回下嘛!

香討五毛四存加  還我純淨香討
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]