• 瀏覽: 14,325
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 10:59 PM 發表

粉絲出現啦
粉絲到.
聽日準時候教.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
熱賣及精選
引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 11:04 PM 發表

加油!
初時睇你幅頭像覺得好核突,而家越睇越有型.醒.

如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 11:13 PM 發表

咪成日用吹水呢招淹貼啦,呢個主題給點意見好嗎,你咁熟行頭。
你攪錯了.我真喺你粉絲嚟架,你梗喺無睇晒你出帖我回嘅post.

引用:
原帖由 Marktcs 於 2016-11-17 09:12 AM 發表

其實事分兩頭想,為何政府不段出招,上年年中全城恐嚇但樓價都只跌得7個月就急速反彈,其實會否現樓價基本就未反映市價呢?何為市價,就係現價好多都買得起。只係某類人想住希望樓價跌三,五成來做就財富轉移的人日日 ...
買得起好難定義,四百萬買五百實呎,同四百萬買一百實呎好唔同.
同樣都叫買得起.平均十萬一呎都買得起,不過買得40呎.
到時發展商將個厠所起喺張床下面.

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 11:14 AM 發表

AA成日講野冇邏輯,咁高成本去賺過2厘租金回報,當香港投資者同大陸投資者都係白癡
其實樓買嚟住無嘢好講.而家買嚟收講笑咩.新樓賣樓花.
年幾兩年無租收.點買呀大佬.

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 11:30 AM 發表

點解你唔肯回應下分享下你同媽咪住緊的村屋? 你覺得很羞恥嗎?
你不是曾為自己唔使交租唔使比管理費好自豪嗎?
咁你又分享下你有幾多層供滿嘅租樓.晒下命嘛.

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 11:43 AM 發表

技窮都唔該搵句得體D 既回應!

政府都知道係同一個市場供應被有錢佬吸乾

所以先出招都係想趕走有錢佬留番D 樓比剛需!

唔同市場?樓就得咁多,賣一間少一間!
唔喺化.剛需都買得起幾億喎.咁睇得起香港中產.

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 11:47 AM 發表

樓呢度好多人有,無需要晒,晒出黎獻醜啫。

係包博士唔覺意爆響口自己同媽咪住村屋仲洋洋得意…

你又租緊邊度? 交幾錢租? 分享下
我就無用啦,無樓收租.不過唔使交租.
又無同阿媽住.所以無得分享.咁人哋同阿媽住又關你乜事.
同阿媽住唔好咩,孝順仔洋洋自得唔啱咩.

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 12:02 PM 發表

三十幾歲人痴阿媽住無話唔得,仲幾好添。無樓你都要焗住架啦。

但無樓學人講樓市唱淡,得淡笑啫。

你就好啦,又唔使交租,可否分享下點解咁好嘅?
我哋D 五 六十後有樓容乜易吖.黃金歲月.得一層自住樓.
因要養家所以無能力買多層樓收租咁囉.

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 12:06 PM 發表

孝順無問題,同呀媽住都無問題

但係睇錯字害人就絕大問題
睇錯乜嘢字呢?

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 12:10 PM 發表

要年年租樓睇錯市呀!
睇錯市市場會懲罰佢啦.好淡都有人講.
責任自負.唔通聽唱好買咗樓之後跌會賠返咩.
聽淡淡講唔買又無其投資白交租亦與人無尤.

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 12:23 PM 發表

無錯,依家市場已經懲罰緊包博士。
你撐佢呀? 佢d偉論我cap低晒,得閒可以比大家回味。最精彩 樓跌租跌人工升^_^
無話撐唔撐佢嘅,佢有謬論你咪駁斥佢囉.
好似撫參葉問話佢希拉你又加息,當奴執又加息.你講晒啦.
咪駁得佢好到肉,包博士粒聲都無啦.唔喺好似你咁成日人身攻擊.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]