• 瀏覽: 14,230
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 11:14 AM 發表

AA成日講野冇邏輯,咁高成本去賺過2厘租金回報,當香港投資者同大陸投資者都係白癡
其實樓買嚟住無嘢好講.而家買嚟收講笑咩.新樓賣樓花.
年幾兩年無租收.點買呀大佬.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 11:22 AM 發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20161115/bkn-20161115200104619-1115_00842_001.html
有錢就是任性!

公司客,豪比9000萬稅買豪宅!
有錢佬同我哋係唔同市場

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 11:30 AM 發表

點解你唔肯回應下分享下你同媽咪住緊的村屋? 你覺得很羞恥嗎?
你不是曾為自己唔使交租唔使比管理費好自豪嗎?
佢引緊你發火然後舉報你

勿中計

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 11:27 AM 發表

有錢佬同我哋係唔同市場
係你話無人會呢個時候買樓架!
有人買你又話唔計數?

去番小學雞問題啦
當供應係=10
有錢佬買左9個
市場唔夠貨賣會點?

唔係你話唔計就唔計!

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 11:30 AM 發表

點解你唔肯回應下分享下你同媽咪住緊的村屋? 你覺得很羞恥嗎?
你不是曾為自己唔使交租唔使比管理費好自豪嗎?
咁你又分享下你有幾多層供滿嘅租樓.晒下命嘛.

如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-17 11:27 AM 發表

有錢佬同我哋係唔同市場
樓主搞清楚政府辣招就係打擊有錢佬未?

從來無聽過有錢佬盲搶樓會唔影響樓市
政府就係知道係同一個市場得有限供應被有錢佬吸乾

所以先出招都係想趕走有錢佬留番D 樓比剛需!

唔同市場?樓就得咁多,賣一間少一間!

[ 本帖最後由 自我的獅子 於 2016-11-17 11:52 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:

有錢佬同我哋係唔同市場
居屋又同唔同市場呢?

兆麟苑未補價實呎撲6400元 膺屯門居屋王 http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20161116/s00003/1479286174988

屯門兆麟苑於加辣前有兩房單位實呎高近6400元,創區內未補地價居屋新高。綜合土地註冊處及代理資料,兆麟苑G座高層10室,實用401方呎(建築514方呎),以256萬元(未補地價)售出,實呎6384元(建呎4981元),呎價創區內未補地價居屋新高。原業主於1994年以57.7萬元(未補地價)購入,帳面獲利198.3萬元或3.4倍。

[ 本帖最後由 自我的獅子 於 2016-11-17 11:49 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 包不同 於 2016-11-16 10:41 PM 發表

理性討論,條數咁計,依家新盤投資者已經完全消失,剩下首置客,叫得首置客,當然樣樣慳,首期又唔係好夠,見你發展商提供二按幫上會,咁先唔買二手去買一手。

好啦,個AA佬通常咁琨你,頭三年發展商提供p-3,但三 ...
除左換樓客

沒有其他客源

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 11:43 AM 發表

技窮都唔該搵句得體D 既回應!

政府都知道係同一個市場供應被有錢佬吸乾

唔喺化.剛需都買得起幾億喎.咁睇得起香港中產.

引用:
原帖由 自我的獅子 於 2016-11-17 11:43 AM 發表

技窮都唔該搵句得體D 既回應!

政府都知道係同一個市場供應被有錢佬吸乾

我以為業主應該明,係AA冇擁有過物業所以唔明,有錢佬一炮過買唔睇利息升跌㗎,呵呵

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]