• 瀏覽: 14,229
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 12:23 PM 發表

無錯,依家市場已經懲罰緊包博士。
你撐佢呀? 佢d偉論我cap低晒,得閒可以比大家回味。最精彩 樓跌租跌人工升^_^
唔好再回應啦!

引用:
原帖由 kk452 於 2016-11-17 12:23 PM 發表

你撐佢呀? 佢d偉論我cap低晒,得閒可以比大家回味。最精彩 樓跌租跌人工升^_^
無話撐唔撐佢嘅,佢有謬論你咪駁斥佢囉.
好似撫參葉問話佢希拉你又加息,當奴執又加息.你講晒啦.
咪駁得佢好到肉,包博士粒聲都無啦.唔喺好似你咁成日人身攻擊.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:

嘩!落背耳經濟學獎 --新理論。

引用:
原帖由 wahtin 於 2016-11-17 12:30 PM 發表

無話撐唔撐佢嘅,佢有謬論你咪駁斥佢囉.
好似撫參葉問話佢希拉你又加息,當奴執又加息.你講晒啦.
咪駁得佢好到肉,包博士粒聲都無啦.唔喺好似你咁成日人身攻擊.
包博士自創經濟理論特別以升1厘,樓價下跌25%講法令人嘆為觀止現今為止大部分基礎經濟知識都被包博士反駁,除左用惡字形容,諗唔到其他

引用:

邊個天才發表呢D偉論架? 佢直頭要羅「民間諾貝爾經濟獎」啦!

老老實實
痴媽咪住有咩問題?
我同阿媽講要買樓就嬲我係咪唔想同佢住

定你阿媽唔鍚你連做孝順仔機會都冇?

引用:
原帖由 剎那F 於 2016-11-17 12:47 PM 發表

邊個天才發表呢D偉論架? 佢直頭要羅「民間諾貝爾經濟獎」啦!
基本事因為利潤多咗

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 junioruser 於 2016-11-17 12:40 PM 發表

包博士自創經濟理論特別以升1厘,樓價下跌25%講法令人嘆為觀止現今為止大部分基礎經濟知識都被包博士反駁,除左用惡字形容,諗唔到其他
......佢竟然搞笑到.....自創「按息上升1%=樓價下跌25%」咁誇張?原來呢區有人仲勁過羅膠蔥、沈大輸、陸西、陽痿膿....

樓市沒有人抄

照佢理論,四百萬樓加三厘息後供多幾千,層樓會得返百七萬,加五厘息後得返九十幾萬!
引用:
原帖由 junioruser 於 2016-11-17 12:40 PM 發表

香討五毛四存加  還我純淨香討
所謂大陸人概念,佔得過豪宅15%,有幾多呀?依家辣招後,更一個都冇。

http://ps.hket.com/content/1540837/上季豪宅市場 內地客比例減
上季豪宅市場 內地客比例減
中原地產一項研究報告指出,今年第三季整體豪宅市場,已知內地個人買家佔金額比例20.4%,按季下跌6.4個百分點。佔宗數比例15.8%,按季下跌5.5個百分點。

本地買家入市增

中原地產研究部高級聯席董事黃良昇指出,數字反映香港樓市見底回升,開始吸引部分內地買家入市。不過,本地買家更多,推低內地買家所佔比例。

一手豪宅市場方面,已知內地個人買家佔宗數21.2%,佔金額26.8%,按季分別下跌4.6及4.9個百分點。至於二手豪宅市場,已知內地個人買家佔宗數10%,佔金額12%,按季分別下跌1.6及1.2個百分點。

此外,美聯物業一項研究報告指出,今年第三季內地買家來港置業的註冊宗數連升兩季,第三季內地買家購買本港一手及二手住宅物業分別按季上升約35%及約18%。

內地客鍾情新盤

美聯物業首席分析師劉嘉輝指出,第三季樓市暢旺,內地人來港置業個案上升。加上內地買家鍾情一手物業,以及發展商提供折扣優惠予買家,新盤相對吸引,更令內地買家購買力投向一手,導致一手宗數按季升幅遠高於二手

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]