• 瀏覽: 64,680
  • 回覆: 408
  • 追帖: 13
引用:
原帖由 annabb 於 2016-10-19 11:41 PM 發表

97時d人比宜家更有錢,買乜都賺錢,連中三畢業都可以搵四五萬,點解會爆?
解釋唔到,所有野都係事後才有解釋。
今次爆都係要事後才有解釋。
淡淡只係塘邊鶴,升又唔買,跌又唔敢買。

熱賣及精選
香港地,錢...大把人有,勇氣...唔係個個有

而家氣氛真係好狂

引用:
原帖由 Starstar1975 於 2016-10-19 11:17 PM 發表

師兄你現時自住幾時買?
2003 賣完即買

引用:
原帖由 annabb 於 2016-10-19 11:41 PM 發表

97時d人比宜家更有錢,買乜都賺錢,連中三畢業都可以搵四五萬,點解會爆?
解釋唔到,所有野都係事後才有解釋。
今次爆都係要事後才有解釋。
是,爆了個個都是專家。我認識的專家話 2017 JULY 開始 2018 爆
每十年都定有一劫,看歷史  便可知一二

引用:
原帖由 cybercity123456 於 2016-10-19 11:14 PM 發表

我 96 年買第一層樓,買入 150萬,一年后升到 220 萬,2002 最平估價 60 萬,最后 2003 年 90 萬賣出。

97 年時個個都搶住買,如去年中國股票,大家都找不到跌的理由,但要跌起上來是可以無理由,今年年頭個個專家 ...
我識得一個賣涼茶中年亞叔,50幾歲。平時短褲爛衫,但手持幾個物業外,再加一個旺角旺位地舖,單單個地舖都大幾千萬(都買唔到)。香港系好多哩D禾桿珍珠,隨便一個賣魚佬都幾千萬身家,所以樓市抗跌能力咁強。
當然花無百日紅,樓市高高低低系好平常,但如果簡簡單單用一季半季數據來預測,未必可信。

但係從未試過低息環境會大跌

當所有人都去買去衝,便是時候停一停看一看
我身邊有 2 層樓的人都在減榜賣咁一層,現在撐起樓市是北水,但水會有完的一天

去年七月前誰料國企跌到亞媽都唔認得? 我同事個個話買動車,結果死到四分五裂

好多人好有銭

今年10月好靜,暴風雨前夕,定係等到17年10月。

2003最底位賣樓 仲好意思岀嚟獻世?

引用:
原帖由 cybercity123456 於 2016-10-20 12:26 AM 發表

當所有人都去買去衝,便是時候停一停看一看
我身邊有 2 層樓的人都在減榜賣咁一層,現在撐起樓市是北水,但水會有完的一天

去年七月前誰料國企跌到亞媽都唔認得? 我同事個個話買動車,結果死到四分五裂
09-10年個個衝住賣樓等跌,點知仆哂街

又黎97 好悶

不恨古人吾不見
恨古人不見吾狂耳
引用:
原帖由 cybercity123456 於 2016-10-19 11:14 PM 發表

我 96 年買第一層樓,買入 150萬,一年后升到 220 萬,2002 最平估價 60 萬,最后 2003 年 90 萬賣出。

97 年時個個都搶住買,如去年中國股票,大家都找不到跌的理由,但要跌起上來是可以無理由,今年年頭個個專家 ...
經歷過97卻未能得悉其中問題所在,註定失敗

引用:

如果講97我只知道比起97我人工巳經不知不覺升左15倍而且仲未計租金收入。 我深信香港好多好多人比起我人工升得仲多, 只係你唔知。 我想講香港人真係好有錢。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]