• 瀏覽: 414,149
  • 回覆: 1,154
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 アムロ・レイ 於 2020-10-19 17:59 發表

扣分多少或禁言與否, 是與會員累積違規及嚴重性有直接關係!
完全讚同

會員1:有罵戰扣分紀錄, 首次離題
會員2:有罵戰扣分並禁言紀錄, 同一帖內數十離題

按你們的邏輯是否會員2的處分應要比會員1嚴重?
扣分多少或禁言與否, 是與會員累積違規及嚴重性有直接關係!完全讚同
>> 呢方面有共識很好

----------

>> 會員1 & 2, 過往記錄你都清楚 ??

* 順 * 勢 * 者 * 昌 *
熱賣及精選
有會員與國內樓版中教人給紅包發展商管理層,更講得如合法般!言論非常過份,請版本處理
https://m.discuss.com.hk/index.p ... p;extra=&page=5
第#65個留言

https://m.discuss.com.hk/index.p ... page=9#pid526799932
提他不要教人行賄他還理值氣壯

我是傳說中的臭作~但我不是校工
引用:
原帖由 臭作2006 於 2020-10-25 11:34 PM 發表

有會員與國內樓版中教人給紅包發展商管理層,更講得如合法般!言論非常過份,請版本處理
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=29443442&extra=&page=5
第#65個留言

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=29443442&page=9#pid526799932
已處理!
但閣下也請勿與其他會員爭拗, 下次按檢舉就可以!

Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fk7000 於 2020-10-24 08:26 AM 發表

扣分多少或禁言與否, 是與會員累積違規及嚴重性有直接關係!完全讚同
>> 呢方面有共識很好

----------

如有參與相關會員之討論
睇到帖內會員受到咩處分唔難追查
如會員1&2以上指出的紀錄前置成立

引用:
原帖由 アムロ・レイ 於 2020-11-6 14:50 發表

如有參與相關會員之討論
睇到帖內會員受到咩處分唔難追查
如會員1&2以上指出的紀錄前置成立
從你角度去理解, 會員2的處分是要比會員1嚴重.

綜合扣分禁言記錄, 違規內容對本質, 例如是否經常出言挑釁, 參與罵戰等, 都會影響有關決定.

* 順 * 勢 * 者 * 昌 *

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
版主我有個建議:
我覺得地產討論版有以下幾個言論都好容易惹起紛爭...唔知你哋會唔會去留意同改善呢?

就一啲咒罵業主嘅言論,話人租淡死租租,恥笑人哋工作嘅說話例如AA等.....

我發覺你哋見到呢一啲侮辱人哋嘅說話通常都唔理咁?
但係呢啲說話往往就係引起罵戰嘅開始....

偏偏,我以前踢爆d人無樓扮業主?
你地就判我死刑

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-3-5 09:57 AM 發表

版主我有個建議:
我覺得地產討論版有以下幾個言論都好容易惹起紛爭...唔知你哋會唔會去留意同改善呢?

就一啲咒罵業主嘅言論,話人租淡死租租,恥笑人哋工作嘅說話例如AA等.....

我發覺你哋見到呢一啲侮辱人哋嘅說話通常都唔理咁?
但係呢啲說話往往就係引起罵戰嘅開始....

偏偏,我以前踢爆d人無樓扮業主?
你地就判我死刑
言詞可用作,客話家常或攻擊利劍。一切取決使用者心思及態度。

你就是態度問題,引發一系列罵戰的禍端。

再提你第N次,不改變態度及容人之量,戶口只會繼續被判死。

引用:
原帖由 miss5 於 2021-3-5 10:34 AM 發表

言詞可用作,客話家常或攻擊利劍。一切取決使用者心思及態度。

你就是態度問題,引發一系列罵戰的禍端。

再提你第N次,不改變態度及容人之量,戶口只會繼續被判死。
miss5
你對我帶咗有色眼鏡我一早就知啦。。
我唔改名為咗乜嘢?
你估我真係永遠都希望你記得我esmp?
追住我啲舊紀錄累積落去咩?
我就係覺得點解你哋永遠都唔追尋個源頭?

咁多次我都冇學醒?
我而家都冇同人鬧交啦!

我而家同你喺意見區嗰度提出少少嘢?
你唔使即刻起晒鋼㗎喎??

我都係建議下啫!
我都係想將個源頭話俾你哋聽啫!

有時一個帖開出黎?
我地開得就有我地版友嘅目的。。。
有d係捍衛自己...
有啲係想挑起紛爭....
有啲就擺明想賣廣告....

你對我唔順眼?或者我過往記錄唔好?
你哋會對我嘅留言警惕我明白。。
但呢區好多新人新帳號新帖佢哋嘅性質同立場?
你係咪要我逐一舉例??
舉報得多都覺得自己煩啦。。
我又唔係板主!
你哋唔去每日監察而要我逐一舉報?
不如你份工作俾我做?

你哋每日監察就係一啲你哋想重點監察嘅版友(我唔知我仲有冇份?)
其實你哋應該每一個新貼都留意一下。
只係你哋份內事!

或者我真係多嘢講咗
希望你哋唔好介意!
我只係想呢一區唔好再咁古靈精怪。。

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-3-5 10:58 AM 發表

miss5
你對我帶咗有色眼鏡我一早就知啦。。
我唔改名為咗乜嘢?
你估我真係永遠都希望你記得我esmp?
追住我啲舊紀錄累積落去咩?
我就係覺得點解你哋永遠都唔追尋個源頭?

咁多次我都冇學醒?
我而家都冇同人鬧交啦!

我而家同你喺意見區嗰度提出少少嘢?
你唔使即刻起晒鋼㗎喎??

我都係建議下啫!
我都係想將個源頭話俾你哋聽啫!

有時一個帖開出黎?
我地開得就有我地版友嘅目的。。。
有 ...
意見聽到了! 謝謝!

引用:
原帖由 miss5 於 2021-3-5 06:42 PM 發表

意見聽到了! 謝謝!
多謝你聽我啲心聲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]