• 瀏覽: 65,977
  • 回覆: 154
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 ckpoon726 於 2016-6-26 09:14 PM 發表

去買多d北美,18000草貨草到12000吧😁
又係賭徒.睇野又唔睇完整

香港是一個悲情城市,只有所謂言論自由,卻沒有沉默的自由。
討論變為喧鬧,只有立場,沒有真相。
非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...
熱賣及精選
3千幾銀,幾百字講解,又pie chart... 真係辛苦晒!

我老散一條,一隻latin 都近30萬。。。學人玩長。。。揸夠一球再出聲吧

引用:
原帖由 ckpoon726 於 2016-6-26 09:34 PM 發表

費X事同你抝。總之提下你,唔好太自我中心,別人錯晒。人地話買港股,你話港股長線冇前景,應入老美康健。人地話latin america又話冇前景。。。玩X晒。

自己諗諗吧。。。period
結論:  呢個世界沒有真相,只有立場

就好似渣左期,入左牛既,只識唱好,反之,唱淡。 牛軍遇到熊軍,只有嘴炮。 你只係其中一方

這就是1樓提及到既,資訊太發達既問題,而引伸呢個實驗。而第一句重點都係講,短期預測,係毒藥,而你就無視左北美既升福,升時潛水,趺時抽水,忘記左一點既係就算唔走,波幅都正常,無人會義務提出提入,簡北美就係FOR無人睇既選擇,如果你懂得金融系統既話。 係大局區大叫入細價股,唱到恆一恆既,大多自己坐左,或者係經紀仔。 只放風做市,已經係幼稚園班

出聲既,通常都係唔睇野而且無咩料,唔出聲既,卻默默在看。 我立帖,唔係比你地睇的。

非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...
引用:
原帖由 ckpoon726 於 2016-6-26 10:43 PM 發表

3千幾銀,幾百字講解,又pie chart... 真係辛苦晒!

我老散一條,一隻latin 都近30萬。。。學人玩長。。。揸夠一球再出聲吧
版主唔該處理一下,呢位會員未搞清楚之前就作出大量挑釁性言論。

呢份係mpf pa戶口 1樓已經提及 呢位會員卻無視 兩個月既工作時間會有幾多?

是旦你啦。不同你一般見識。

你呀,記住定期update 下個3k 基金倉,升一倍都有3000蚊袋

攪咁多野,值嘅

引用:
原帖由 ckpoon726 於 2016-6-26 10:52 PM 發表

是旦你啦。不同你一般見識。

你呀,記住定期update 下個3k 基金倉,升一倍都有3000蚊袋

攪咁多野,值嘅
本身我就預左會更新,但如果你別人既要求,咁又唔同講法。 我想比既,多多都會比既,唔想比既,掉落海都唔比。

我好討厭香港人一種習慣,雖然我都係香港人。 就係無付出既情況下強加一種責任係別人身上。 政府收稅當然有責任交代,但有時比如係一d商家服務,明明未用,但就多多要求。 或者只係朋友既幫助,都好似阿四咁點人做野。

而且喜歡踩底別人台高自己,如果你認為收入高者為王,不如大家提供下近月收入? 3千幾蚊戶口說過係回港後既工作,兩個月,你認為會有幾多?

追開既朋友都知,本人早已經係大陸主職,供緊五險一金,香港既mpf,又會有多少?

首先應該係,開一個帖分享我唯一既mpf戶口,有無錯有無違規,對哪位會員有所損害?  

除左對d想sell人炒金想sell link單既人會阻住佢地之外

其他都沒有吧?版規中有寫,保持理論討論,我認為你既回應已非理性,而是回應文不對題,因為1樓文中早已說明來由

已要求版主跟進

而且得出一個結論係,有d老散真係抵被殺的。

你買多d港股,仲好,對我係百利而無一害

叫人轉戰美帝唔好亂買細股,唔好永遠只有2800又唔識分注,先係害緊自己

你要企係國家隊前邊擋炮.就是你的選擇

為左本區維持和諧,雖然我已要求連同本人的留言都一拼移除,不過都想比你睇下

點解咁多香港人都係喜歡關左自己既路?而唔係去開拓? 面對一d自己唔識,唔清楚,唔明既,唔係去了解左先,而係未清楚已經作出無理反對

呢個現象好有趣,亦因為呢種既局限性,令我對香港前景非常失望

幾好玩wo

我都想貼我個倉出黎鬥下。

引用:
原帖由 ilpopo 於 2016-6-27 02:16 AM 發表

幾好玩wo

我都想貼我個倉出黎鬥下。
一定係騎劫得人地既POST多...而家比人劫返

Heaven knows what seeming nonsense may not tomorrow be demonstrated truth.

可能好多人當我係癡線老。不過,如果正常人就係庸俗,何不癡線一點?
奇蹟,往往由瘋子創造

支持...

不求問達於世!
haha, SUPPORT

引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2016-6-25 09:40 PM 發表

.....雖然離緊又走老.....
又返大陸?

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]