• 瀏覽: 599,563
  • 回覆: 3,008
  • 追帖: 458
隨住股市開始反彈,帶動樓市氣氛,加埋因過年前後既傳統淡季,樓市小陽春應該開始
呢次我都幾肯定係今年唯一,亦都係最後既小陽春,亦都係最後的逃生門,特別係對重磅人士,特別係d1開2,2開4,4開8

而呢次3,4月股市反彈,一早已經係預計之中,詳情唔再打,自己追啦
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25410758&highlight=%A4j%C0%F4%B9%D2%A4%C0%AAR%BC%D3%A5%AB%A5h%A6V

但我更肯定,呢次係反彈,唔係見底,完全未見有築底訊號
而政府亦都唔會係呢段時間減辣,
新上車或買一手樓花既人要慎重考慮,
新上車起碼要守3年,否則連壯士斷劈都做唔到
長年期交樓既樓花,小心到上會時估價不足就大檸樂

而手持股票既朋友,5月前最好清倉,
強積金亦都係反彈完時先轉去保守為上

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
仙姐做乜咁淡咁..

強烈建議香港政府:
delete from 公屋輪侯表 where 香港身份証號碼 in
(select 香港身份証號碼 from 薪俸稅人士
  where 年收入/12 >= (select 個人申請收入 from 公屋申請資格));

回覆 引用 TOP

終於等到仙姐出POST,十卜…

回覆 引用 TOP

國際貨幣組織imf已經出晒口術干預各國惡性貶值貨幣
美金開始回穩,冇再上升
意味港元亦都回落,本來係有利香港經濟

但可惜連串本土內亂,已傷及經濟動脈,
再加上樑天琦高票落敗,顯示出分化已形成,唔係一時三刻可以修補
年初一朗豪坊既暴動(我當時身在現場篤魚強中 )
本土派只要借小事就可以發大成暴動,凝聚力已成,相信同樣既事再發生唔出奇
一個唔穩定既地方,係冇資格講經濟,再黎香港投資既外資自然會更深層考慮
唯一優勢係舖租會回落,港幣不再高企,中小企若能把握危轉成機,會有另一番景象

回覆 引用 TOP

2015年仙姐已經覺得有問題,之後三個月左右真係跌,仙姐真係準

仙姐,想問下,築底訊息係咩?
年尾先買樓會唔會好d?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MT4Money 於 2016-3-6 11:51 AM 發表

仙姐做乜咁淡咁..
因為我比你地睇得更遠
呢次真係驚,係好驚
本來唔想再出,呢度d白色恐怖真係嚇死人
但真係唔想咁多人中招死,先再出post,
呢劑真係唔係講笑,海嘯我都未驚過,呢劑真係好擔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cinda72 於 2016-3-6 12:03 PM 發表

因為我比你地睇得更遠
呢次真係驚,係好驚
本來唔想再出,呢度d白色恐怖真係嚇死人
但真係唔想咁多人中招死,先再出post,
呢劑真係唔係講笑,海嘯我都未驚過,呢劑真係好擔心
可能之前升左咁多年,係時後黎一個大調整

仙姐,宜家已經高位跌10%,你覺得大約要幾多左右開始見到個底?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MT4Money 於 2016-3-6 11:51 AM 發表

仙姐做乜咁淡咁..
佢去年第三季尾已經淡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VINCENT109109 於 2016-3-6 12:01 PM 發表

2015年仙姐已經覺得有問題,之後三個月左右真係跌,仙姐真係準

仙姐,想問下,築底訊息係咩?
年尾先買樓會唔會好d?

預計第3季開始先真正黎料,邊會第4季就收工丫
係恐怖情況下接接飛刀,首要先去銀行問水源,
銀行絕對係會落雨收桌,唔放水就大檸樂,年尾斷水真係唔奇架
08海嘯,年尾時銀行就係唔放水,根本上唔到按,除非你係公務員就仲有一線生機
要去到09年過完年先開始放水

想接飛刀,請先問水源丫

當有築底訊號,我心情靚就會上黎大叫架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VINCENT109109 於 2016-3-6 12:05 PM 發表

可能之前升左咁多年,係時後黎一個大調整

仙姐,宜家已經高位跌10%,你覺得大約要幾多左右開始見到個底?

我要睇埋年尾隻黑天鵝點發展,
各國仲有乜手段去救市先可估計
否則段撚估又比d7頭鞭

回覆 引用 TOP

仙姐……如果你料事如神、唔知你而家做咗億萬富豪未呢?請問今年股市走勢?及是否真的要賣樓……請回答

回覆 引用 TOP

睇內地仲有乜野符fit,竟然將未期樓泡再谷,今次堅爆真係非同少可.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cinda72 於 2016-3-6 12:10 PM 發表

我要睇埋年尾隻黑天鵝點發展,
各國仲有乜手段去救市先可估計
否則段撚估又比d7頭鞭
多謝仙姐指教

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明12345678 於 2016-3-6 12:12 PM 發表

仙姐……如果你料事如神、唔知你而家做咗億萬富豪未呢?請問今年股市走勢?及是否真的要賣樓……請回答

我唔like你冇乜禮貌,唔鍾意答你呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]