• 瀏覽: 396,389
  • 回覆: 29
  • 追帖: 71
明天是特別業主大會議決「反對今年加管理費」,須然議程多數都會通過,然而本苑已經落成接近三十年,設備相對老舊,有部分嚴重失修,本著應使則使原則以維修或置換老舊設備,同時維持合理儲備,加管理費無可厚非,奈何有業主反對,祗好取決於業主大會,各街坊可於明天出席以手上一票表達意願!

[ 本帖最後由 tazdog 於 2016-1-17 12:21 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

熱賣及精選
引用:
原帖由 gdgdwong 於 2016-1-17 05:56 PM 發表
我地屋苑真係玩完班喪屍真係short有位阿姐話D 彩色A3通告要 $10 張,話管委嘥前頂! 呢班人係咪生活o係蠻荒年代?
今日開會,大部分參加嘅業主都盡顯人性,貪婪、愚昧、無知、自私,為左每月節省一百幾十,可以不理屋苑維修,合理儲備,所以應該調整理財哲學,由應使得使,轉為用者自付原則,以後有任何使費,要由相關座數業主自行集資,唔應該由其他業主分擔,另外預期本苑情況不變的話,在樓價下滑時,樓價將會比其他屋苑更慘烈 ,而上升則會大幅落後,祝各位好運。?�?�?�

引用:
原帖由 gdgdwong 於 2016-1-17 05:56 PM 發表
我地屋苑真係玩完班喪屍真係short有位阿姐話D 彩色A3通告要 $10 張,話管委嘥前頂! 呢班人係咪生活o係蠻荒年代?
關於呢個問題,須然明眼人都知係攪事居多,最慘係主席一句都唔回應,俾人有默認嘅感覺。另外發言嘅業主,全部都有份貓紙,背後肯定有人教路。黑手搗亂新屯中之心,昭然若揭。

引用:
原帖由 khang001 於 2016-1-17 06:29 PM 發表
今日輸係咪授權票唔夠喪屍多?
係,不過有尐在場業主都係自私嘅。

引用:
原帖由 7093949596 於 2016-1-17 06:39 PM 發表
今日開會從頭到尾管委會好似啞左咁
所以管委係要適時反駁,但今日主席表現,將幾年來辛苦得來的支持,完全流失,未來更加難行。

引用:
原帖由 khang001 於 2016-1-17 06:40 PM 發表
係囉!點解唔反駁?
真係唔知 ,不過已經成為俾屍攻擊嘅籍口,佢嘅反應同表現,令支持者痛心,失望;真是親者痛,仇者快。

引用:
原帖由 m828kc 於 2016-1-17 06:44 PM 發表
咁奇?何生同張老師都冇出聲反駁??
因在台上,管委祗有主席一人,其他管委都在台下 ,而主席亦無點名其他管委或方經理代答,所以今日係一個失敗嘅會議,既不能解釋,亦連累支持業主,管委,係曲線為屍做勢。

引用:
原帖由 QvvQ 於 2016-9-11 11:19 PM 發表

參選人都未出現,咁快攞人地授權,有無搞錯丫 
瘟神呢類,根據佢所謂團隊嘅所作所為,竟然成年都唔交管理費,另外有人仲未交大維修費,正常人點會支持佢!😈😈😈

引用:
原帖由 顛顛 於 2016-9-25 07:32 PM 發表

以前都有人上呢度報告,而家我哋乜都唔知。
平台 喪屍勝出,如果關心,請下次親自出席

引用:
原帖由 khang001 於 2016-9-25 07:40 PM 發表

九個管委都係喪屍,正常日票數輸少少,至於邊個主席就唔知喇,見列班小人得志既樣,我即時離席,票都廢事投。
當然由瘟神做主席,波點婆做司庫,其他唔知。

引用:
原帖由 gdgdwong 於 2016-9-25 08:56 PM 發表

呢度冇得救啦
咁日見個甘文鋒由頭到尾座喺班喪屍當中...
政黨正式入埋新屯中
呢度變成新民黨聯誼會
佢口口聲聲話自己中立,但見佢坐係屍群當中,據我所知,當日表決發瘟反對加管理費嘅特別業主大會,時任管委曾邀請佢出席,佢竟然笠水唔蒞。有冇人補充?

引用:
原帖由 kinasi 於 2016-9-26 07:26 AM 發表

噤小事就要搬走?
其實個個屋苑都係噤架啦
都會有呢類人

不過而家我覺得立案法團要呃錢已經無之前噤易
而家有反圍標同業主們都留意法團點使錢

過2年佢地亂黎咪又比人拉落馬
而家岩岩維修完佢地都唔易亂 ...
唔好睇少佢地背後「蛇齋餅糉」集團。

引用:
原帖由 gdgdwong 於 2016-9-28 03:05 PM 發表

天意........  新屯中後門都爛埋......

出入小心呀大家!!!
前門拒「蟲」,後門進「瘟」!😂

引用:
原帖由 khang001 於 2016-10-4 12:42 PM 發表

橫洲有地唔起走黎呢度起,即係要小業主去抗爭,唔知瘟神會唔會帶領呢
叫佢攪掂支持佢而就欠「成年」管理費嘅屍先喇

引用:
原帖由 QvvQ 於 2016-11-5 01:29 PM 發表

瘟神出果份報告,之前法團咪講過囉,設施爛鬼晒都無錢維修,乜宜家又好似發現新大陸咁喎 

果個[禮義廉]區議員啲海報貼咗响L4喎,瘟神同佢有無枱底交易?任由政棍入侵屋苑,第日可能隨便 ...
發瘟出張通告,我想信有兩個目的,
第一就係想話舊管委亂洗錢,
第二就係為加管理費鋪路。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]