註冊 登入



打印

1968年飲可樂送層樓

1968年飲可樂送層樓 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
當年中左獎既幸運兒真係開心死






附件

scaledBitmap14431959398840.jpg (18.67 KB)

2015-9-25 11:45 PM

scaledBitmap14431959398840.jpg

回覆 引用 TOP

精選樓盤
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
所以你話而家啲Marketing 幾cheap!






回覆 引用 TOP

係真事,當年抽奬送樓好平常,電視遊戲節目都好似送過。






回覆 引用 TOP

[隱藏]
嘩嘩嘩






回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
我相信在座每個人,都不會長期好運,你學會點輸未呢!
美孚!三房!
而家值幾多錢?






隨心而發,隨水而流
名利虛空,隨波不逐流

回覆 引用 TOP

多謝分享






回覆 引用 TOP

東方日報慶祝N年時,都送樓,係馬鞍山400幾尺。都係呢十年左右既事。
但現在應該唔會再有了,樓實在太太貴。






回覆 引用 TOP

[隱藏]
樓迷日記        1998年07月21日
飲汽水有樓送

「 o華 ! 時 光 倒 流 三 十 年 , 飲 汽 水 有 樓 送 啦 。 」 這 是 公 司 裡 五 十 歲 上 下 同 事 的 反 應 。 原 來 可 口 可 樂 與 恒 基 地 產 合 作 , 飲 可 樂 送 將 軍 澳 新 都 城 二 期 的 單 位 。
細 閱 報 章 內 容 , 抽 獎 詳 情 需 待 八 月 時 才 公 布 。 而 三 十 年 前 , 即 一 九 六 八 及 一 九 六 九 年 間 , 飲 可 口 可 樂 , 集 齊 整 套 瓶 蓋 , 便 可 以 參 加 抽 獎 , 中 獎 者 送 美 孚 新 村 的 單 位 。 當 時 美 孚 新 村 是 香 港 第 一 代 的 大 型 私 人 屋 村 。

七 零 年 前 後 , 香 港 經 濟 剛 起 飛 , 樓 價 昂 貴 , 居 住 私 人 樓 宇 是 少 數 富 有 人 家 的 象 徵 。 不 過 , 今 天 擁 有 私 人 樓 的 人 遠 多 於 三 十 年 的 , 送 樓 也 不 致 於 重 演 三 十 年 前 瘋 狂 飲 汽 水 的 情 況 吧 。

事 實 上 , 趁 樓 價 低 殘 , 攪 送 樓 抽 獎 的 促 銷 商 業 活 動 , 在 九 五 年 亦 曾 上 演 。 猶 記 得 東 方 報 業 為 了 促 銷 旗 下 刊 物 , 讀 者 可 以 參 與 抽 獎 , 中 獎 者 獲 贈 馬 鞍 山 海 柏 花 園 的 單 位 。 當 時 價 值 約 二 百 萬 元 。

以 現 時 的 樓 價 估 計 , 新 都 城 的 細 單 位 , 時 值 也 是 二 百 萬 元 。 比 起 動 輒 數 百 萬 元 的 電 視 廣 告 時 間 費 , 數 百 萬 元 的 天 王 巨 星 出 場 費 , 數 百 萬 元 的 攝 製 費 用 ; 送 樓 委 實 便 宜 。 不 過 , 送 樓 是 否 比 明 星 廣 告 有 效 , 要 視 乎 產 品 的 市 場 性 質 。

http://www.centanet.com
© 2007中原地產代理有限公司






回覆 引用 TOP

80年代火車刷刷卡都送樓啦


回覆 引用 TOP

九十年代都有,送新都城






回覆 引用 TOP

小弟依稀記得80年代tbb台慶嘅遊戲節目,頭獎嘅獎品係屯門華都花園一層






回覆 引用 TOP

而家得d零芝包子






回覆 引用 TOP

[隱藏]
以前獅球嘜都好似送過金獅花園






回覆 引用 TOP

 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。