• 瀏覽: 1,199,934
  • 回覆: 28
  • 追帖: 152
想問天慈個西醫李福基係咪搬左定冇做喇?

熱賣及精選
樓主開個嘉湖fb group都好喎,應該會集中d.

引用:
原帖由 sdyes 於 2019-3-20 11:38 PM 發表

有沒人知道樂湖居點廢棄大件傢俬
不是放響8座附近的垃圾站嗎?

引用:
原帖由 lfshh 於 2019-4-9 07:56 PM 發表

請問外牆滲水,一般幾耐有人來整?
我都試過雨季外牆滲水入房,牆身油漆有水印,管理處會搵工程部睇左2次,話會安排外牆維修,搵報價請判頭,一等等左成年雨季又到都未整,一再問管理處話排緊隊,仲要等多大約1年先到我喎,心諗到雨季滲落張床唔洗訓咩,一怒之下搵議員跟進,果然快速。

引用:
原帖由 chichigg123 於 2019-4-12 12:54 AM 發表

咩居個管理處咁不負責任
廢事講邊湖啦,總之有問題要落力跟進。

引用:
原帖由 anthonydesmond 於 2019-4-12 09:04 AM 發表

想問d水印真係濕濕地定係得一個印甘,會否有生銹水漬?
油漆薄薄地幾個位谷起濕濕地,不是石屎剝落硬谷起,上年維修完外牆之後經歷埋紅黑雨山竹冇再滲。

引用:
原帖由 wopalanlam 於 2019-5-29 11:35 AM 發表

今朝返工係樂湖見到monkey😰🐒
係呀,我今早7:35分見今馬騮響中銀一路經過燉奶佬,想拎手機映佢,再一支箭爬上燈柱跳入樂湖。

引用:
原帖由 anthonydesmond 於 2019-6-28 06:38 PM 發表

我1·5 匹唔夠涼啊,日立機好廢
我廳都係用日立匹半,開low cool較最大都夠涼,晚上坐低睇電視直頭覺得凍。

引用:
原帖由 anthonydesmond 於 2019-6-28 09:46 PM 發表

我開到最大仲要開埋風扇先夠涼,如果有朋友黎5 6 個人就會熱...
風口定住吹向沙發就會好涼,係咪你冷氣有問題? 我有朋友用珍寶2匹都係只是開low cool就夠。

仙跡岩食物質素同新北江一樓小店差不多,幫襯過3次,每次想叫果樣梗係會賣哂,唔知其實係咪一路都冇,質素提高番同可以街客可以幫襯先至生存倒。

引用:
原帖由 wopalanlam 於 2020-5-21 08:54 AM 發表

會所座位同閱讀室有冇開?
鄉村俱樂部有開。

引用:
原帖由 CRYSTALFST 於 2020-6-25 07:32 PM 發表

請問若果屋企冇人收快遞可以請管理處先代收嗎?抑或管理員會照放派件員上樓就咁放門口?
送件職員到時會打電話俾你,你如果屋企冇人,你可以叫佢放響座頭保安keep,但你要打電話通知管理處,仲有件貨有咩問題管理處唔會負責。

引用:
原帖由 神戶砂糖 於 2021-3-28 09:23 PM 發表

剛剛買左樂湖,想搞全屋裝修。樓下新北江有幾間裝修公司,有冇邊一間比較好啲?
我果陣幫襯間新藝,應該都開左有20幾年,裝修都幾快,2個月唔洗攪掂,完工左成年我廁所門2次有問題都免費搵師傅翻執,我唔係賣咩廣告。

引用:
原帖由 bigkee 於 2021-9-16 10:29 AM 發表

本人係景湖屋新業主 單位裝修中 昨日管理處打電話黎話 主人房浴室去水喉  外牆部份 比斷咗,要修補!
我想問問係管理處責任定係業主責任?
如果條喉係只係你自己一戶用,就要你自己維修,條喉係主喉俾公家用,就管理處維修,我以前試過,你問問管理處有冇得claim部分。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]