• 瀏覽: 1,161,552
  • 回覆: 5,195
  • 追帖: 152
恭喜哂^_^

熱賣及精選
飯廳近浴室牆身起撲。。。果邊唔近企缸,我經驗淺找唔到咩原因,大家有無相熟有經驗師傅可介紹解決問題

附件

scaledBitmap14212814668050.jpg(13.75 KB)

2015-1-15 08:24 AM

scaledBitmap14212814668051.jpg(10.5 KB)

scaledBitmap14212814668052.jpg(12.7 KB)

我係麗湖呀!

ching 幾驚你唔再出現啊,我早兩日開始裝修。。唔知新年趕唔趕我到搬入去!

我上年年尾剛剛買左景湖居,環境清悠....但有個問題對住出面風水山個邊夜晚訓覺時間成日好多狗吠聲,大家覺唔覺?

引用:
原帖由 thomsonlee35 於 2015-1-12 07:25 PM 發表

多謝,小弟只係買6座入門3房單位!但係各位ching知唔知美湖居樓底幾多 ?我上網check唔到

什麼類型單位?米埔景?
Maywood is your smart choice.

各位ching知唔知美湖居樓底高度幾多,我上網check唔到,謝謝

咁多期應該差唔多,8尺半左右
引用:
原帖由 Ernest@1234 於 2015-1-16 05:47 PM 發表
各位ching知唔知美湖居樓底高度幾多,我上網check唔到,謝謝

我係麗湖。。。啱啱度過257cm!

引用:
原帖由 fathong 於 2015-1-16 05:05 PM 發表
我上年年尾剛剛買左景湖居,環境清悠....但有個問題對住出面風水山個邊夜晚訓覺時間成日好多狗吠聲,大家覺唔覺?
丫髻風水譽華南

形似聖旨利文武

有緣有運居景湖

花鳥犬聞添生氣

Hi billy,

我都試過呢個情況,希望幫到你。

我都係同一個位起撲。。個toliet 門口邊。
我既問題係個熱水爐條水喉老化流水(係熱水爐下面)一路流到門口位。。
喉係牆裡面。。所以係要挖牆。。
挖咗都吾係好大位置。都係大約20mm x 10mm 大。
希望幫到你。

Thanks ching,

喉喺牆邊個位? 我返去研究下先。因為之前師父話牆無水喉,我熱水爐新裝,爐邊不銹鋼都係新,裝修時師父將煤氣同水喉轉晒出外牆。都唔知點解有水。。。

引用:
原帖由 billy_hero 於 2015-1-19 01:37 PM 發表

Thanks ching,

喉喺牆邊個位? 我返去研究下先。因為之前師父話牆無水喉,我熱水爐新裝,爐邊不銹鋼都係新,裝修時師父將煤氣同水喉轉晒出外牆。都唔知點解有水。。。

http://i.discuss.com.hk/d/im ...
會唔會係洗手盤滲水?

已看過洗手盤沒有滲漏

好掛住嘉湖兩個會所,以前住呢度有得用。btw, 有無人可以有興趣出租會籍,可以pm我。事關我想夏天揾個地方游下水,gym

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]