• 瀏覽: 1,161,554
  • 回覆: 5,195
  • 追帖: 152
未係嘉湖人就要知道,目前只有樂湖因窗眉外牆問題被屋宇署發出修葺令。

其他期數,例如景湖,沒有窗眉外牆問題。

想唔想煩,自行決定。

話時話,這是嘉湖人的專區,樂湖人自已巳有專區,應回樂湖專區討論樂湖問題。

熱賣及精選
剛剛商台新聞:

"天水圍嘉湖山莊會所的露天燒烤場,深夜十一時許發生火警,消防到場將火救熄,初步調查懷疑有人留下火種引起火警,事件中無人受傷。"

呼籲大家要有手尾,會所管理人亦要打醒精神!!!

引用:
原帖由 smartchoice 於 2014-12-14 01:30 PM 發表

剛剛商台新聞:

"天水圍嘉湖山莊會所的露天燒烤場,深夜十一時許發生火警,消防到場將火救熄,初步調查懷疑有人留下火種引起火警,事件中無人受傷。"

呼籲大家要有手尾,會所管理人亦要打醒精神!!!
http ...
難得你拎出黎講...我就講清楚係"嘉湖鄉村俱樂部"火警,
嘉湖有兩大會所,好多人都估唔到~~
要睇就去景湖.

雖然係毒果新聞,但都叫有片証明
http://hk.apple.appledaily.com

係好難架.  

有好多長者佢地點講都唔明.  有些一聽到個錢字就唔想聽, 唔想理, 或者錢行先, 覺得自已間屋無事無幹住到人仲乜要佢拎錢出黎, 有些諗自已唔賣樓, 釘咪釘囉!  我舊居試過一次大維修, 每戶只係夾3幾萬好多人都嘈爆, 廿幾年裝修爆哂天花的大堂話唔洗整, 翻油項目又話唔整.  好彩最後都通過, 一次修理同整靚哂.  好多人求其有日住日就算, 唔會想之後的影響.  要慢慢教育.

樂湖無人拍門叫參加居民大會嗎? 賞湖每次開居民大會管理處早一晚都會巡樓拍門提住戶的.

其實嘉湖會所同鄉村俱樂部是各期個個業主都有份比錢,不論是否會員。既然比佐錢,大家有權要求管理人打醒精神,絕對不能是是但但。

火警事故發生,會所管理人係要公開解釋,要公開道歉,要反醒,……

聯席會議,業主可預早提出列席要求,向會所管理人直接質詢!!!

我覺得嘉湖聖誕裝飾
做得好好,好有氣芬

HAPPY NEW HAPPY 2015

新年快樂!!

附件

scaledBitmap14200431049650.jpg(44.25 KB)

2015-1-1 12:25 AM

新年進步^_^

引用:
原帖由 kenji100 於 2014-12-27 08:31 PM 發表

我覺得嘉湖聖誕裝飾
做得好好,好有氣芬

係好靚架
不過以前仲靚, 感覺自從最低工資後慳皮了.

小弟剛剛睇啱美湖居,落咗訂!

恭喜你!!

引用:
原帖由 Ernest@1234 於 2015-1-12 11:47 AM 發表
恭喜。

囍上加囍。

Smart choice。

嘉湖好!!

引用:
原帖由 Ernest@1234 於 2015-1-12 11:47 AM 發表

什麼類型單位?米埔景?
Maywood is your smart choice.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]